Підсумки другого благодійного фестивалю «Арт-терапія» у Житомирі

Закінчився другий благодійний фестиваль «АрТерапія» у Житомирі. Волонтери збирали кошти на гама-терапевтичний пристрій для Житомирського обласного онкологічного диспансеру. Але не зважаючи на закінчення, збір коштів продовжується.

 

«Плануючи фестиваль, ми дуже хотіли об'єднати на одному майданчику творчих житомирян — аби вони побачили, як їх багато. І аби відчули, що разом і завдяки один одному вони можуть ще більше» - пишуть організатори на своїй офіційній сторінці в соціальних мережах.

 

Житомирські музиканти виконували пісні Beatles, публіку розлякувала злива, приміщення, де має розпочатись поетичний виступ, протікало і волонтери підставляли пластикові лотки, щоб не утворювались калюжі. Серед організаторів - молода мама з кількамісячним сином на руках. Вона називає його маленьким «натхненником», - пише «Газета по-українськи».

"Житомиряни якось не дуже охоче платять за культуру, не дуже привчені до благодійності, - розповідає журналістам Юлія Кручак, голова благодійного фонду "Арт-терапія". - Ми не планували робити фестиваль цьогоріч. І коли у мене з'явилась дитина, я зрозуміла, що моєму синові жити в цьому місті, і саме для нього я хочу зробити це місто класним, культурним і мистецьким".

«Хороша реклама, велике приміщення в центрі, багато цікавих учасників. Скажімо, мені приємно було поспілкуватися з поетом Михайлом Жаржайлом чи з поеткою Іванкою Урдою - ми з ними давно не могли якось ніде перестрітись, і от побачилися в Житомирі. Було класно, коли ми вночі, після виступів, пішли на міст у Шодуарівському парку та дивилися на каньйон Тетерева.

Гадаю і організатори і ми, учасники, пожвавили на пару днів культурне життя - і це важлива соціальна функція. Ще нагальнішим є збір грошів на потреби онкохворих дітей. Здається, вже ні в кого не виникає сумнівів, що саме волонтерство найефективніше допомагає вирішити чимало питань і звернути увагу на нагальні проблеми».

Усі кошти, зібрані під час фестивалю, підуть на придбання гамма-терапевтичного пристрою для Житомирського обласного онкологічного диспансеру. Зі слів організаторів, збір коштів розрахований до 2020 року. Необхідна сума – 4 млн грн.

 

 

Последнее изменение Четверг, 04/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework