Чим закінчиться ремонтна операція на Михайлівській?

Услід за тротуарною реконструкцією в центрі Житомира розпочався ремонт Михайлівської — єдиної пішохідної й, певно, найулюбленішої вулиці городян. Михайлівську розрили, знесли всі літні конструкції кав’ярень та обгородили дерев’яним парканом.

Коли будівельники знімали асфальтове покриття, під ним виявили ще дореволюційну бруківку. Вона гарно збереглася. Ось як раніше мостили вулиці — надійно, на століття! Автори нинішньої реконструкції, архітектори й будівельники, запевняють, що, можливо, частину старої бруківки залишать — як пам’ятку, для того, щоб її побачили нащадки.
Ремонт Михайлівської планували ще кілька років тому, але тільки тепер за здійснення цих планів узялася міська влада. На оновлення вулиці витратять понад 17 мільйонів гривень. Вулицю замостять кольоровою плиткою з трьох видів поліського граніту. Встановлять також фонтан. Його спорудження спонсоруватиме наш земляк, який нині живе в Італії. Це, за його словами, буде подарунком рідному місту.
Ремонтні роботи триватимуть всю осінь і продовжаться майбутньої весни. Ясна річ, що городянам весь цей період доведеться терпіти незручності. Діставатися до улюблених кав’ярень чи магазинів буде проблематично. Як і найкоротшим шляхом — до Житнього ринку. Залишається набратися терпіння. Лише б цей ремонт не затягнувся надовго. Наближаються дощова погода, зимові холоди. Як просуватиметься реконструкція тоді? Може, не слід було розривати весь центр міста одним махом, а робити цей ремонт частинами, як у подібних ситуаціях діяли, приміром, у Черкасах? Який буде результат такого «авралу», незабаром побачимо. Хочеться, щоб він був позитивним і городян порадував, а не засмутив.

 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

 

Последнее изменение Среда, 21/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework