"Відкритий космос" запрошує житомирян у гості

Сьогодні, 4 жовтня, у Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відбулось урочисте відкриття фестивалю «Відкритий космос». Захід проходить в рамках Всесвітнього тижня космосу в Україні.


З початку 2016 року Музей є національним координатором Всесвітнього тижня космосу в Україні і запрошує усіх бажаючих долучитися до заходів всесвітньої акції, яка проходитиме з 4 по 10 жовтня у різних локаціях Житомира. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Участь у відкритті фестивалю взяв начальник управління культури Житомирської облдержадміністрації Юрій Градовський. Він зазначив: «У цей день мені дуже приємно бачити гостей фестивалю не лише з України, а й закордону. Також хочу відзначити, що музей стає все більш популярним як серед дітей, так і дорослих. Це свідчить про те, що діти цікавляться історією Житомирщини, історією розвитку космічної сфери. Бажаю, щоб і в майбутньому музей розвивався та привертав увагу все більшої кількості відвідувачів».

Організатори фестивалю наголосили на тому, що на учасників чекають лекції, круглі столи та семінари від провідних українських учених, зустрічі з українськими письменниками-фантастами, майстер-класи, виставки, екскурсії, астрономічні спостереження, дитячі майданчики, фаєр-шоу та багато іншого.

Також можна буде поспостерігати за зоряним небом через телескопи, оглянути виставку 3D панорам та старовинного астрономічного обладнання «Всесвіт у фокусі» у Домі української культури. На дітей чекає майстер-клас «Інопланетний гість» та з виготовлення ракет «Ключ на старт!» та інші цікаві заходи.


Последнее изменение Вторник, 04/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework