×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

30 років житомиряни чекали на гастрольний театр, а дочекалися - багатоповерхівку

Історія із унікальним об’єктом культури – Гастрольного театру у Житомирі, розпочалася ще 30 років тому років, коли на території парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна виникла ідея побудувати театр.

На розі Старого бульвару і вул. Фещенка-Чопівського у 1985 році були закладені перші сваї. За чотири роки його призупинили, побудувавши відсотків 60, а з розпадом СРСР будівлю і зовсім закинули.

На завершення будівництва місцева влада неодноразово виділяла кошти, проте ніяких робіт навіть не починали проводити.

У 2004 р. власником недобудови стає  Київське товариство «Інвестиційні технології». А в 2005 році будівництво було вирішено перепрофілювати  в універсальний розважальний центр.

До слова, недобудований театр обійшовся власникам у 100 разів дешевше, ніж всі державні видатки на цей об'єкт, а саме - 375 тис. грн. Також, однією із умов договору був пункт, згідно якому новий власник має закінчити будівництво за 5 років і при цьому не змінювати профілю будівництва.

З того часу минуло майже 10 років, та житомиряни не тільки не дочекалися гастрольного театру, а і обіцяного розважального центру.

Зараз на території, де довгий час було закинуте будівництво височіє майже готовий до здачі житловий будинок. Попередню будівлю забудовники знесли разом із фундаментом, та всього за кілька місяців на цьому місці «виросла» багатоповерхівка.

І досі в цій історії багато не поставлених крапок. Як розповідає колишній перший заступник Житомирського міськвиконкому, заслужений будівник України житомирянин Володимир Нікулін, гастрольний театр мав би бути власністю парку, адже для його будівництва у парку було забрано 6 тис. кв. м території і додатково знесено 2 д\с і 8 житлових будинків. Завдяки цьому і одержали 15 тис. кв. м, на якому і розпочали будівництво.

На передодні розпаду СРСР на будівельний майданчик було привезено матеріали для монтажу даху над залом для глядачів. разом із цим в будівлю театру було вкладено сума, яка рівноцінна 25 млн. грн..

Згодом, цей об'єкт з власності міськвиконкому передали у власність облвиконкому. Майже відразу частину території було передано приватному підприємству та були побудовані гаражі.

Окрім цього, виникає багато питання. Наприклад, земля під об'єктом так і залишається частиною парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна. Також, для звільнення майданчика, міськвиконкомом було надано 23 квартири, при цьому, майданчика для будівництва яких, надано не було.

n260914729

n260914729 1

n260914729 2

n260914729 3

n260914729 4

Последнее изменение Пятница, 26/09/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework