Житомирянам на замітку: Під Києвом будують унікальне поселення

Півроку тому частину полів за селищем Семиполки, що під Києвом, розділили порівну і віддали у власність учасникам війни на Донбасі та тим, хто їх рятував, — медикам Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова.

Із часом тут має з’явитися нове компактне поселення на 70 власників, передає vidia.org.
Першим почав будуватися доброволець та пластун Павло Білоус. Він служив спершу у 25-му батальйоні «Київська Русь», а пізніше перевівся у «Гарпун». Асистував військовому лікарю — вивозив поранених, ставив крапельниці, робив уколи та перев’язки.
Батько шести дітей, як учасник бойових дій він отримав ділянку, взяв кредит від держави (під 3% річних) і розпочав будівництво.
Власними руками допомагає двом будівельникам – Андрію та Михайлові, які є переселенцями з Горлівки. Залишившись без домівок і роботи, вони не опустили рук, а розпочали власну справу. Після курсів із самозайнятості для переселенців отримали гранд від Уряду Канади у розмірі 800 доларів на придбання необхідного обладнання – тепер будуватимуть каркасні кулеподібні будинки.
«Куля — ідеальна фігура: співвідношення площі до об’єму мінімальне, а значить, втрати тепла найменші з усіх можливих споруд. Ми ще й піднімемо її над землею — будинок стоятиме на стовпах, тож отримаємо ідеальний і, головне, безкоштовний ізолятор — повітря. Бо воно ж як? Зазвичай при обігріві відсотків 15-20 тепла іде у землю, а тут так не буде», – пояснює Андрій.
Павло став їхнім першим клієнтом. Чоловіки планують, що зрештою будинок обійдеться у 5-6 тисяч доларів.

Последнее изменение Понедельник, 24/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework