Діти в правовій державі: як минув тиждень правових знань на Житомирщині

Станом на 16 листопада 2016 року зареєстровано 7 неповнолітніх осіб,відносно якихбули відкриті кримінальні провадження. Найчастіше за грабіж та розбій, але є й випадки вбивства. 

Аби вплинути на правове виховання підростаючого покоління а також формування у дітей правової культури, протягом 7-15 листопада у рамках проведення Всеукраїнського тижня права фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області провели ряд лекцій для школярів та студентів Житомирщини.

«Адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку. Для прикладу: в Єгипті, Іраку, Лівані адміністративна відповідальність настає з 7 років.

Найчастіше неповнолітніми особами вчиняються такі адміністративні правопорушення, як: дрібне викрадення чужого майна; дрібне хуліганство; розпивання пива, алкогольних, напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді; азартні ігри, ворожіння в громадських місцях, тощо; куріння тютюнових виробів у заборонених місцях», – повідомляли під час лекцій учням.

Звільнення неповнолітнього від кримінальної відповідальності не є метою, до якої слід прагнути при розгляді будь-якої кримінальної справи. За загальним правилом, будь-яка особа, яка вчинила злочин, повинна понести кримінальну відповідальність і бути піддана покаранню. Разом із тим, Верховний Суд України орієнтує на те, щоб суди обговорювали питання про можливість застосування примусових заходів виховного характеру замість кримінального покарання у кожному випадку вирішення питання про відповідальність неповнолітнього за злочин відповідного ступеня тяжкості.

Розділ ХV КК передбачає два види звільнення неповнолітніх від кримінальної відповідальності: застосування примусових заходів виховного характеру (ст. 97); закінчення строків давності (ст. 106).

У випадку затримання правоохоронним органами, негайно вимагайте адвоката. Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр з надання БВПД у Житомирській області, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103.

Последнее изменение Вторник, 15/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework