Такою Михайлівську ви точно не бачили: Старі фотографії пішохідної вулиці

Раніше Михайлівська називалася Піліпоновской - тому що виникла на місці селища старообрядців - піліпонов на околиці Житомира.

Вулиця Міськради (Михайлівська). На другому плані Михайлівська церква. Окупація. З архіву Магаз А.І.1942 рік.

На початку 1850-х піліпонов було виселено за межі міста. У 1856-му році купець Михайло Хаботін за власні кошти побудував на початку вулиці Свято-Михайлівський церкву - і в 1888 році її офіційно перейменували, хоча на планах міста Михайлівська вулиця була ще з 1857 року. У 1936-му Михайлівська стала першою в Житомирі асфальтованою, тут проводилися святковові ходи, першотравневі демонстрації та паради. Але вже в післявоєнні роки рух тут було перекрито і вулиця віддана у владу пішоходів.

Вид на вулицю Міськради з Гоголівської вулиці.

Державний кінотеатр ім. ВЛКСМ на вулиці Міськради. 18.09.1945 року. Фото Е. Копит.

Ремонт вулиці Міської Ради (Михайлівської) - 1936 рік.

Колони демонстрантів проходять повз трибуну на вулиці Міськради. 1948 рік. Джерело: Скан газети "Радянська Житомирщина".

Свято з танцями на вулиці Міськради. Біля 2 Державного кінотеатру ім.ВЛКСМ на вулиці Міськради (Михайлівська). По всій видимості на афіші кінофільм "Пісні рідної сторони",тоді це 1953 рік.

Палац піонерів на вул. Рад. Його відкрили 25 грудня 1934 року одним з перших в Україні. Колишній будинок Раковського.

Зліва видно двоповерхову адміністративну будівлю комерційного училища. На першому поверсі магазин Лейбенгарца. Праворуч - будівля Товариства взаємного кредиту. 1903 рік.
Джерело: З архіву директора 25 гарнізонного будинку офіцерів Вовкогон Л.В.

Вулиця Михайлівська. "Будівля Житомирського відділення Імператорського Російського музичного товариства", побудована в 1905 році в стилі модерн (декаденс).

Вулиця Михайлівська. По центрі - будівля Житомирського Товариства взаємного кредиту, лівіше будинок зі шпилем, котрий належав фабриканту Гилярию Трибелю. 

 

Автор Анатолій Магаз,

facebook.com

Последнее изменение Среда, 30/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework