×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Житомирський підприємець звинувачує Міністра Семерака в "оголошенні війни"

Житомирське підприємство "Еко-Нова" оскаржує у суді законність позапланової перевірки, за результатами якої завод було позбавлено ліцензії, що дозволяє утилізувати агрохімічні відходи.

Про це в ексклюзивному коментарі Інформаційному агентству "Правда" розказав співзасновник заводу з переробки небезпечних відходів «Еко Нова» В’ячеслав Пилипчук.

"Сьогодні ми знаходимося біля адміністративного суду з метою оскаржити наказ на позапланові перевірки. Чому ми вважаємо, що це є незаконним? Тому що та норма , на яку послалось Міністерство і на яку дала дозвіл державна регуляторна служба України є незаконним", - сказав він.

Представник підприємства зазначив, що основою для проведення перевірки був лист народного депутата Тетяни Чорновіл.

"Вона жодного разу не була у нас на заводі, вона жодного разу не була в цьому населеному пункті, де знаходиться завод. Але, нехай міністерство читає норму закону до кінця , а там написано - заяви, повідомлення юридичних або фізичних осіб, яким нанесена шкода. Яку шкоду я наніс Тетяні Чорновіл чи міністру Семераку, чи наше підприємство? - Ніякої, відповідно ми вважаємо, що вони посилались не на ту норму", - підкреслив В’ячеслав Пилипчук.

Співзасновник заводу певен, що ліцензію на утилізацію шкідливих відходів у підприємства відібрали умисно.

"Ще влітку Міністерство екології вирішило освоїти екологічний фонд, ціль - освоїти 611 млн , вивозити землю і показувати що ми вивозимо пестициди. Єдиним каменем проникнення, який існував це була компанія «Еко Нова» , яка має ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів. Є Базельська конвенція, яка чітко регламентує, якщо на території країни існують потужності і виробництва, то вивозити за кордон заборонено. Єдиний спосіб для того, щоб освоїти державні кошти через транскордонні перевезення це є «вбивство» підприємства", - говорить В’ячеслав Пилипчук.

Окрім цього він певен, що співробітники міністерства екології перевищують свої службові повноваження.

"Ні одного представника Міністерства, очевидно, вони знали про це і їх сьогодні немає. Це є початком тієї війни, яку нам оголосив міністр. Він боїться того що,по результатам судового засідання, яке пройде в найближчий час, ми будемо ініціювати по відношенню міністра і його команди кримінальну справу", - резюмував В’ячеслав Пилипчук.

Последнее изменение Вторник, 29/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework