Житомирські прикордонники беруть участь у проведенні першого міжнародного антикорупційного тижня на кордонах

У Державній прикордонній службі України продовжуються заходи, направлені на подолання корупції. Перш за все вони спрямовані на підвищення рівня громадянської та правової свідомості військовослужбовців, профілактику корупційних дій, а також виявлення тих осіб, які зловживають службовим становищем задля отримання неправомірної вигоди.

В рамках цих заходів у прикордонному відомстві проведено операцію «Чисті руки» та антикорупційну акцію «Доброчесність», а нині започатковується проведення Першого міжнародного Антикорупційного тижня на кордонах. Ініціатором проведення даних заходів виступила Держприкордонслужба. Проводитиметься тижневик з 05 по 09 грудня 2016 року. Дана акція приурочується Міжнародному дню боротьби із корупцією, який щорічно відзначається 9 грудня (відповідно до Конвенції ООН проти корупції, прийнятої Генеральною асамблеєю 1 листопада 2003 року). До запланованих заходів в якості партнерів залучатимуться як іноземні, так і вітчизняні інституції у сфері запобігання та протидії корупції, зокрема:
Національне агентство з питань запобігання корупції в Україні;
Генеральне управління по боротьбі з корупцією МВС Румунії;
Національний антикорупційний центр республіки Молдова;
Прикордонні відомства Румунії та Молдови.
Даний захід проводиться службою з метою реалізації практичних інструментів щодо виховання доброчесності, прозорості та зниження ризиків корупції серед персоналу відомства. Заходи також направлені на розбудову партнерських інституцій із вітчизняними та міжнародними спеціалізованими установами у сфері запобігання і боротьби із корупцією, а також підвищення поінформованості персоналу та громадськості щодо діяльності у галузі запобігання та протидії корупції на міжнародному, національному та внутрівідомчому рівнях.
В рамках акції буде проведено:
інформаційну компанію із розповсюдження антикорупційних флаєрів;
моніторинг громадської думки щодо культури здійснення прикордонного контролю у всіх міжнародних пунктах пропуску;
художньо-мистецьку акцію під гаслом "Прикордонник - візитна картка своєї держави" до участі в якій будуть залучатись діти-військовослужбовців, учні навчальних закладів прикордоння;
заходи цільової, профілактичної та роз'яснювальної роботи з персоналом відомства направлених на закріплення головних чеснот охоронців кордонів "Почуття обов'язку, Мужності, Доброчесності".
Зауважимо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінний. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень, прикордонники будуть притягуватися до відповідальності в установленому законом порядку незалежно від займаної посади та військового звання. Поряд з цим з кожним днем все більше фіксується факти відмови прикордонників від неправомірної вигоди, що свідчить про системність у викоріненні такого ганебного явища, як хабарництво. Антикорупційна робота в відомстві не носить формального характеру, а спрямована на досягнення реального результату: цілковите знищення корупційних схем.

Підготував Юрій Шахрайчук

Последнее изменение Среда, 30/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework