Працівники бюро правової допомоги надають юридичні консультації у віддалених селах

У Житомирській області на виконання доручення Міністра юстиції розпочали роботу 19 бюро правової допомоги.

Зокрема Андрушівське, Любарське, Попільнянське, Романівське, Ружинське, Чуднівське, Брусилівське, Коростишівське, Радомишльське, Черняхівське, Лугинське, Малинське, Народицьке, Овруцьке, Хорошівське, Баранівське, Ємільчинське, Олевське, Пулинське бюро правової допомоги.

У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

Також діяльність бюро правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст, сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів.

До слова, за три місяці роботи фахівці бюро правової допомоги проконсультували 3670 громадян, які живуть у віддалених районах Житомирської області.

Але не кожен міг особисто прибути до бюро у зв`язку зі станом здоров`я. У таких випадках фахівці бюро, відповідно до пріоритетів та для створення належних умов для забезпечення доступу мешканців до безоплатної правової допомоги, активно практикують надання юридичних консультацій на дому.

Здебільшого громадяни звертаються за консультаціями для вирішення сімейних та земельних питань. Переймаються люди в селі також й питаннями соціального забезпечення, зокрема, що вигідніше – отримувати пільгу чи субсидію.

Нагадаємо, що при затриманні правоохоронним органами, негайно вимагайте адвоката. Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103. Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово. Тож якщо вас затримали, негайно вимагайте адвоката.

Адреси місцевих центрів та бюро правової допомоги Ви можете знайти на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області у рубриці «Контакти».

Последнее изменение Среда, 07/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework