Житомирські прикордонники долучилися до проведення першого Міжнародного антикорупційного тижня на кордонах

Триває він з 5 по 9 грудня і приурочений до Міжнародного дня боротьби з корупцією, який відзначається 9 грудня, повідомляє Житомирська Хвиля.

Заступник начальника Житомирського прикордонного загону, начальник відділу персоналу полковник Костянтин Койда розповів, що проведення антикорупційного тижня має на меті, передусім, інформування громадян:

"В рамках цієї акції у нас проводиться інформаційна кампанія, щоб громадяни України, а також громадяни, які перетинають державний кордон, знали, що такі акції у нас проводяться і Державна прикордонна служба не стоїть осторонь, вживаються заходи щодо захисту прав громадян під час перетинання державного кордону."

Прикордонники кажуть, що всі повідомлення за цим номером автоматично записуються і потім перевіряються. Завершення антикорупційного тижня не означатиме, що ця робота припиниться. На кожному пункті пропуску доступна інформація, куди звертатися, якщо ви вважаєте, що ваші права порушуються, зазначає старший офіцер відділу прикордонного контролю штабу Житомирського прикордонного загону підполковник Сергій Лозінський:

"Перед тим, як перетнути державний кордон, громадянин під'їжджає до прикордонного наряду "вартовий шлагбауму". У цього прикордонного наряду є представницька картка з номером, прізвищем та ім'ям українською та англійською мовами. Крім того, на кабіні для несення служби вартового шлагбауму є ідентифікаційна картка також з фото, номером, прізвищем та ім'ям і номером телефону довіри Адміністрації прикордонної служби, Північного регіонального управління та безпосередньо Житомирського прикордонного загону".

При цьому офіцери наголошують, що спокійне і безпроблемне перетинання державного кордону – це обопільна відповідальність громадян та прикордонників. Перші повинні мати належним чином оформлені всі необхідні документи, другі – сумлінно виконувати покладені на них завдання. В цьому році в зоні відповідальності Житомирського прикордонного загону було офіційно зареєстровано два випадки, коли громадяни інших держав (Молдови та Російської Федерації) пропонували прикордонникам гроші за перетин кордону з порушеннями законодавства. Додамо, що за інформацією першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка, в цілому по Україні в цьому році за хабарництво звільнено 850 прикордонників.

Последнее изменение Четверг, 08/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework