«Бал благодійників» зібрав у Житомирі більше сотні людей доброї волі

Основна мета балу – подякувати усім благодійникам за те, що вони кожен день роблять добрі справи, каже один з організаторів заходу, голова Житомирської міської дитячої громадської організації "Все робимо самі" Богдан Купчинський:

"Хочеться дякувати людям, тому що ми бачимо як розвивається благодійність. І для того, щоб цей вогник добра можна було проносити між потребуючими, його потрібно тримати завжди запаленим. Тому ця подяка, яку ми сьогодні хочемо висловити для благодійників, це такий перший крок до того, щоб розвівалася благодійність".

Сьогодні в Україні – більше 14 тисяч різних благодійних фондів та організацій, каже Богдан Купчинський. Через різні причини в людей є певна недовіра до таких структур (інституцій). Тому Бал благодійників покликаний повернути цю довіру та підняти популярність доброчинної справи:

"Наприклад, наша організація, то ми завжди публічні, відкриті, тому що від публічності залежить і вся подальша благодійницька діяльність. Ми завжди прозоро показуємо результати своєї роботи, запрошуємо мас-медіа, що люди зрозуміли, що робити добро – легко. І ми маємо повернути віру в те, що якщо ми сьогодні пожертвували гроші, вони обов'язково надійдуть до адресата, який їх потребує".

"Бал благодійників" в Житомирі має ще одну місію – зібрати кошти для окремих категорій населення. Цього разу гроші направлять адресно онкохворим дітям та дітям з особливими потребами. Також організатори ставлять собі за мету придбати на пожертви обладнання з піскотерапії для дітей Тетерівського інтернатного закладу. Грошові внески до загальної доброчинної скарбнички робили запрошені гості балу – це більше 120 благодійників – з області, України та з-за кордону. Всі вони – учасники обласного конкурсу "Імперія милосердя" і фактично всі як переможці чи фіналісти цього конкурсу отримали під час "Балу благодійників" різні нагороди: грамоти, спеціальні медалі "За благодійність", ордени Святого Миколая Чудотворця або ж медалі "За жертовність та любов до України" від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Святкову атмосферу балу створювали народна артистка України Оксана Білозір, оперна співачка Олена Гребенюк, шоу-театр "Клем", Лєна Дарк та інші колективи і виконавці. Подібний благодійний захід пройшов в Житомирі вже втретє. Організатори: Житомирська міська дитяча громадська організація "Все робимо самі", БО "Український фонд благодійництва", відділ соціального служіння Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Джерело: 103fm.com.ua

Последнее изменение Суббота, 10/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework