Позицію прокуратури Житомирщини щодо незаконності договору користування 10 га лісом підтримав Вищий господарський суд України

За принципової позиції прокуратури області Вищий господарський суд України залишив у силі рішення судів апеляційної та касаційної інстанцій, якими задоволено позов прокурора про визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування 10 га лісу та зобов’язано недобросовісного користувача повернути ділянку спеціалізованому комунальному лісогосподарському підприємству.

Йдеться про те, що у 2014 році місцевому підприємству, яке займається видобуванням щебеню, розпорядженням голови Житомирської обласної держадміністрації передано у користування строком на 30 років 9,9 га лісу на території Коростенського району, - про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області. 

Однак, як встановлено прокуратурою області, багаторічні насадження передано за відсутності рішення обласної ради про визначення плати за довгострокове тимчасове користування майже 10 га лісу. За таких обставин товариство з обмеженою відповідальністю за усю площу мало б щороку сплачувати лише 20 доларів США.

Таким чином, до бюджету територіальної громади протягом 30 років надійшла б «космічна» сума – 600 доларів США, що приблизно у 125 разів менше, ніж за умов встановлення плати відповідно до чинного законодавства.

Прокуратурою області вжито заходів представницького характеру та припинено користування лісовими насадженнями фактично за безцінь.

Виконання рішення суду перебуває на контролі прокуратури області.

Последнее изменение Понедельник, 12/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework