Прокуратура через апеляційну інстанцію припинила незаконне використання землі

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою під час вивчення питання щодо дотримання вимог земельного законодавства в Ємільчинському районі виявлено неправомірне використання земель сільськогосподарського призначення.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться про те, що в лютому 2016 року на підставі попереднього договору оренди землі Кулішівською сільською радою Ємільчинського району неправомірно передано фермерському господарству земельну ділянку площею 0,07 га для обслуговування господарських будівель.

Зокрема, ділянку передано в користування із встановленням втричі нижчою мінімальною межею плати, аніж визначена Податковим кодексом України. До того ж, усупереч вимогам Земельного кодексу України, документація із землеустрою при передачі землі в користування не розроблялася, кошти до місцевого бюджету не надходять, що є порушенням інтересів держави та територіальної громади сільради.

З метою захисту інтересів держави та місцевої громади, Новоград-Волинська місцева прокуратура звернулася з позовом про визнання недійсним на майбутнє попереднього договору оренди земельної ділянки, наданої фермерському господарству та зобов’язання її повернення, у задоволенні якого судом першої інстанції було відмовлено.

За результатом розгляду апеляційної скарги прокуратури Житомирської області Рівненським апеляційним господарським судом підтверджено обґрунтованість позовних вимог прокурора, незаконне рішення господарського суду Житомирської області скасовано, попередній договір оренди землі визнано недійсним та зобов’язано повернути земельну ділянку.

Последнее изменение Среда, 28/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework