У 2017 році спеціальна комісія збирається частіше перевіряти керівників об’єктів підвищеної небезпеки

Причиною тому стала незадовільна ситуація із облаштуванням на таких підприємствах систем раннього виявлення.

Подібні системи є важливим елементом упередження катастроф техногенного характеру, інформує прес-служба Житомирської хвилі.

Зокрема, мова йде про безпеку обслуговуючого персоналу та людей, які живуть на прилеглих до небезпечного об’єкту територіях, каже заступник начальника обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Шахрай:

"Система раннього виявлення – це та система, яка виявляє можливість виникнення надзвичайної ситуації на ранніх стадіях в автоматизованому режимі і передає сигнали на пульт відповідних диспетчерських служб. Це цілий комплекс рішень.

Тобто, це спеціальні технологічні датчики, це система оповіщення людей, яка в автоматичному режимі оповістить весь персонал об’єкта і населення,яке перебуває поряд з цим підприємством, про те, що відбулася якась надзвичайна ситуація: вийшов хлор, не дай бог – аміак та інше".

Загалом, на Житомирщині налічується 172 об'єкти підвищеної небезпеки, які підлягають обладнанню згаданими системами. Встановлено ж їх лише на 29 об'єктах, з них 7 – на хімічно небезпечних підприємствах:

"У 2016 році були в нас райони, де на сьогоднішній день на об'єктах підвищеної небезпеки не змонтовано жодної такої системи – Брусилівський, Хорошівський, Коростишівський, Любарський, Романівський, Ружинський та Пулинський. У Житомирі змонтовано 6 систем з 20 необхідних, Бердичівський район – 2 з 10, Коростенський – 1 з16, Новоград-Волинський – 2 з 15".

Зважаючи на ситуацію, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення заслухати звіти очільників тих потенційно небезпечних підприємств, де взагалі не проводиться робота зі встановлення систем раннього виявлення. Від керівників, зокрема, вимагатимуть пояснення щодо бездіяльності. Орієнтовно подібні слухання мають відбутися протягом березня цього року.

Последнее изменение Пятница, 06/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework