Микола Череднік: черговий снігопад – черговий колапс у Житомирі!

Різдвяні свята принесли житомирянам не лише вихідні, а й сніг, який створив багато незручностей для містян.

Снігопади та морози взимку не є дивиною, хоча складається враження, що кожен снігопад є чимось надзвичайним для наших комунальних служб.
У 2016 році, коли 13 листопада значні снігопади паралізували місто, комунальники на своє виправдання казали, що це осінній період і вони не були готові. Не дивлячись на те, що синоптики попереджували про снігопади у листопаді завчасно. Що цього разу вигадають комунальники для свого виправдання?
Якщо стан тротуарів 8-9 січня був більш-менш прийнятним, адже підприємці самі виходили та прибирали сніг біля своїх закладів, то проїжджа частина більшості вулиць була не прочищеною. В окремих частинах міста снігоприбиральної техніки не було видно декілька днів. Як наслідок, лише 8 січні на території міста Житомир та ділянці траси «Київ–Чоп», де патрулюють патрульні із Житомира, було зафіксовано 23 ДТП, основна причина яких – слизькі нерозчищені дороги. У порівнянні з 7 січня, кількість ДТП зросла майже у 5 разів.
Громадський транспорт у Житомирі ходив дуже погано, що було визнано навіть міською радою. Житомирянам доводилося по півгодини мерзнути на морозі чекаючи своєї маршрутки або тролейбуса, які ходили як їм заманеться. Через погану роботу комунальників були вимушені страждати тисячі житомирян.
Зниження температури до - 15 градусів та випадання снігу 15-20 см насправді не є чимось надзвичайним та критичним, якщо комунальні служби працюють належним чином. Були роки, коли взимку випадало значно більше снігу, а температура опускалася і до - 30, і тоді не було таких колапсів.
Армія комунальників та чиновників, які отримують гроші від громади за свою роботу, виконують її дуже неякісно.
Мешканців не цікавить скільки одиниць техніки працювало, їх цікавить результат – комфортні та розчищенні дороги. А цього поки ми не маємо. Комунальники гарно звітують, але дуже погано прибирають Житомир від снігу.
До закінчення зими ще два місяці. Якщо втретє поспіль комунальники не зможуть прибрати сніг вчасно, потрібно змінювати або підходи до роботи, або керівництво.

Последнее изменение Вторник, 10/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework