Житомир і Коростень – перші на відключення від теплопостачання

Свята завершилися – борги лишилися. Саме вони можуть стати причиною відключення котелень у Житомирі та Коростені.

«Комунальні підприємства «Житомиртеплокомуненерго» та «Теплозабезпечення», які забезпечують теплопостачання жителів Житомира та Коростеня відповідно, досі не замовили у постачальників газу необхідні для котелень обсяги газу на січень 2017 року. З цієї причини, відповідно до чинного законодавства, ПАТ «Житомиргаз» як оператор ГРМ вимушений припинити подачу палива котельням тепломереж», - повідомляє на своєму сайті «Житомиргаз».

Крім того, у повідомленні йдеться про те, що ці комунальні компанії уже 17 днів безоплатно та без дозволу відбирають паливо з газорозподільних мереж. Але тепло жителям міст комунальники продають за «живі» гроші.

Виявляється, проблема виникла не лише в Житомирі та Коростені. Зокрема, 89 із більш ніж 1200 теплопостачальних підприємств по країні порушують встановлені умови закупівлі газу для виробництва тепла для населення. Постачальник газу, державна компанія НАК «Нафтогаз», не може підтверджувати номінації (замовлений обсяг газу – авт.) таким підприємствам, не порушуючи чинного законодавства.

«Одним з поширених порушень є невиконання затверджених місцевими органами влади графіків погашення заборгованості, яка була реструктуризована на п’ять років. Такі підприємства можуть знову отримати номінації від «Нафтогазу», усунувши порушення», - йдеться в повідомленні НАК «Нафтогаз».

Перелік боржників Житомирської області є на офіційному сайті компанії.

Последнее изменение Среда, 18/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework