Киснева пінка, різні види УВЧ-терапії, тубус-кварц, спелеокамера й сауна з чисто-екологічної липи, - як моржують і закалюються дітей у Новоград-Волинському

У народі кажуть: «Немає щастя без здоров’я». Тож, щоб бути щасливим, необхідно дбати про своє здоров’я з малку.

Одним із найбільш ефективних способів загартовування організму та зміцнення імунітету є моржування. У дошкільному навчальному закладі №16 «Веселка» компенсуючого типу фізкультурно-оздоровчого напряму вже який рік поспіль проходить Свято моржів. Саме тут вихованців ще змалечку привчають не боятися холоду, снігу та морозу.

Як повідомляє Відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради, напередодні Водохреща, 18 січня 2017 року у садочку на традиційне святкування, яке відбулося під девізом «У здоровому тілі – здоровий дух», було запрошено чимало гостей, серед яких: депутат обласної ради Степан Нусбаум, депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності Ігор Юшманов, головний спеціаліст управління освіти та науки міської ради Ірина Самойленко, вихователі ДНЗ міста, батьки, бабусі та дідусі вихованців.

Першими на свято завітали красуня Зима та герой дитячих мультиків Лунтик. Як завжди, урочисто і хвилююче присутні зустрічали морженят, яких цього року зібралося 54. Під звуки музики дітлахи весело бігали та обтиралися снігом. Тож, тепер маленьким морженятам хвороби не страшні.

Затим малечу на святі розважали казкові герої. Вони водили зимовий хоровод, запрошували дітей і їх батьків до участі у спортивних естафетах та конкурсах.

Після привітань від гостей свята, на завершення заходу, морженятам вручили медалі та посвідчення моржів. Від депутата міської ради Ігоря Юшманова діти отримали солодкі подаруночки. А усіх присутніх, за гарною традицією, запросили на частування смачною юшкою.

Як зазначила завідуюча закладом Вікторія Данюк, загартовування позитивно позначається на здоров’ї діток. Як правило, вони менше хворіють на грип і респіраторно-вірусні інфекції. Так, у минулому році моржуванням займалося 56 вихованців. Впродовж року 50 дітей взагалі не мали проблем зі здоров’ям.

Наразі у садочку працює 12 медичних працівників, з них – три лікарі. Усі вони – професіонали, які вболівають за свою справу. Тому діти із задоволенням відвідують заклад, займаються закалюванням, моржуванням та ходять на різні профілактично-оздоровчі і лікувальні процедури.

«Ми дуже пишаємося нашою спелеокамерою, яку ми придбали завдячуючи міській владі і управлінню освіти та науки міської ради. У закладі є лікувальна фізкультура, масажі, киснева пінка, різні види УВЧ-терапії, тубус-кварц, спелеокамера і наша головна гордість – сауна, зроблена з чисто-екологічної липи, де діти моржуються і закалюються» - зазначила Вікторія Іванівна.

 

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 23/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework