У Малині вода із крану має «рибний» запах

Побільшало нарікань малинчан на появу специфічного «рибного» запаху води у системі водопостачання. На «гарячу лінію» сайту надійшов лист міському голові.

Зокрема, малинчанин Леонід пише:
«Доброго дня! Будь-ласка розберіться з проблемою нестерпного запаху води з кранів, замініть вже ті фільтри, реконструюйте водоочисну, тому що з кранів дуже нестерпно смердить вода рибою! Це просто якийсь жах…»

Причина специфічного «рибного» запаху води, яка надходить до споживачів міста через мережу водопостачання — розкладання фітопланктону під товстим шаром криги на Малинському водосховищі. Аналогічна ситуація існує і у інших містах, як Житомирщини, так і України, зокрема, таких як Коростень та Вінниця, - йдеться на сайті Малинської міської ради.

Наявний запах не має жодного відношення до риби, а обумовлений природними одорантами (речовинами з сильним запахом), які виділяються водоростями в період відмирання або в «стресових» для них ситуаціях (в даний час укриття річки кригою, шар якої в цьому році особливо товстий). До того дається взнаки погіршення самоочистки води на Малинському водосховищі, зменшення насичення її киснем, ускладнення природного руху води.

Технологія очищення питної води дає можливість замаскувати «рибний» запах, збільшивши дозу хлору. Але великі дози хлору призведуть до збільшення концентрацій побічних продуктів хлорування, які є небезпечними для людини.

За інформацією ТОВ «МалинЕнергоінвест», вода, яка надходить до споживачів Малина, відповідає всім санітарним вимогам та цілком є безпечною для здоров’я. На підприємстві функціонує ліцензована лабораторія. Проби води беруться для аналізу кожні дві години та додатково перевіряються працівниками державної санітарно-епідеміологічної служби.

Щодо заміни фільтрів на водоочисних спорудах, то інформуємо, що у минулому році замінено два основні фільтри з наявних чотирьох, на що затрачено близько півмільйона гривень з міського бюджету. Зміна фільтруючого елементу фільтрів не проводилася з 60-х років. У цьому році заплановано заміну третього резервного фільтру. Четвертий фільтр не задіяний через наявну достатню потужність очисних.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 01/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework