Житомирщина зустрічатиме учасників проекту Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Це вже п’ята подібна акція, яка дає можливість студентам, школярам, громадським діячам, волонтерам та військовим з різних регіонів України проїхати містами нашої держави, поспілкуватися із людьми, подолати страхи і стереотипи у стосунках між заходом та сходом.

Цього разу учасниками потягу Єдності стали 260 школярів та студентів, найбільше з них – з Донеччини і Луганщини. Проект розпочав роботу цього четверга в Києві з участі у Шевченкових днях, екскурсії по музеях та пам’ятних місцях. А вже цієї неділі, 12 березня, його учасники о 10.00 ранку завітають до Коростеня. Чим же цікавий Коростень для гостей, в коментарі на місцевому телебаченні поділився заступник коростенського міського голови Олександр Дзиґа:

"Безпосередньо в нашому місті в лютому 1918 року був прийнятий та утверджений Центральною Радою малий герб нашої держави – тризуб. І безпосередньо із залізничного вокзалу ми розпочнемо ознайомлення учасників поїзду єднання з традиціями та історією нашого міста. Буде проведено мітинг біля пам’ятного знаку "Захисникам Вітчизни" об 11.00 годині і освячення даного пам'ятника".

Також учасникам проекту обіцяють показати краєзнавчий музей, парк, військово-історичний комплекс "Скеля", буде і концертна програма – в Палаці культури.

А вже в понеділок о 9.00 ранку потяг Єднання України "Труханівська Січ" зробить зупинку на залізничному вокзалі міста Житомира. В обласному центрі учасникам запропонують відвідати панахиду та покласти квіти біля стели Героям Небесної Сотні на майдані ім. С.П.Корольова. А потім вони побувають у 199 навчальному центрі Високомобільних десантних військ Збройних сил України, в 95 окремій десантно-штурмовій бригаді, відвідають Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова. В програмі є зустріч зі студентами чотирьох навчальних закладів, екскурсії до с. Кодня Житомирського району та до Музею Космонавтики і відвідування концертної програми в обласній філармонії. Вже увечері потяг Єднання України рушить далі. На шляху його символічних пасажирів ще з півтора десятки міст Центральної та Північної України.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 11/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework