Дмитро Ткачук пояснив, чому Укрзалізниця скоротила рейси

3 квітня, житомиряни були неприємно розчаровані не скориставшись послугами електрички. Без будь-яких попереджень Укрзалізниця скоротила ранкові рейси в понеділок.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Озвучена коростенською філією версія, що це рішення з Києва і причина: мала кількість пасажирів.

Насправді ж, нерентабельними пасажирські перевезення на залізниці були завжди і це ні для кого не стало новиною. Але є інші пояснення.

Чому ж так?

Основна проблема це - відсутність компенсацій за пільгове перевезення!

Другий рік поспіль з держбюджету немає жодних субвенцій по пільговому перевезенню. Це стосується і послуг залізниці, і Укртелекому, і маршрутних таксі, і комунального електротранспорту.

Скасування окремих рейсів, відмова запускати дизель-потяги для дачників - це форма тиску для того, щоб з міського бюджету почали оплачувати вартість проїзду пільгових категорій громадян.

Ціна питання майже 3,5 млн грн на рік. І це лише по залізниці. Для порівняння: ЖТТУ не доотримує компенсації за перевезення пільгових категорій громадян на суму 60 млн грн. щороку.

Подібні проблеми існуватимуть доти, доки не припиниться політика популізму в державі. Не можна мільйонам людей обіцяти пільги і не оплачувати, стравлюючи користувачів послуг і їх надавачів.

Отака от #децентралізація. Пільги встановлюють у Верховній Раді та Кабміні, а оплачувати їх повинні з місцевих бюджетів», - йдеться у повідомлені.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 04/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework