Люди з аутизмом – вчителі любові

5-го квітня у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулася лекція-презентація книги Олега Романчука «Коли вам сниться музика», у якій автор висвітлює проблеми аутизму.


Лекція розпочалася виступом Надії Надільної – представником центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус». Вона розповіла, що люди по-різному реагують дивлячись на людей з особливими потребами: одні кліпають великими очима, другі пропонують допомогу, гроші, а в третіх ідуть сльози. Також розказала про життя людей з аутизмом, які мешкають у центрі. Надія зазначає: «Центром життя є не інтелект, а любов. В таких людей можливо не можна повчитися розуму, але можливо навчитися любити. Спілкування з людьми, які хворіють на аутизм змінили мене внутрішньо».

Детальніше розповіла про життя людей з аутизмом студентка Католицького університету та журналіст Надія Калачова. Вона як ніхто добре знає як живить люди з особливими потребами, тому що багато часу проводить із ними. Надія зазначила, що люди із неповноправністю – це не хвороба, а внутрішній стан. Вона проявляється у здатності спілкуватися та розуміти соціальний світ. «Аутизм доволі поширений в Україні. З такими людьми потрібно вміти знаходити спільну мову, світ для них має бути з прогнозований, щоб не травмувати, адже вони дуже чуттєві», - зазначає Надія Калачова.
Роман, який хворіє на аутизм, розповів, як він допомагає батькам, співає, займається йогою, грає шахи, вивчає німецьку мову, робить масаж та багато іншого, його розповідь дуже вплинула на слухачів. На завершення юнак читав вірші, один із яких Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти – людина?», який присвятив студентам, які були присутні на лекції. Вірш настільки був прочитаний з любов’ю, що деякі присутні не витримали та заплакали.

Організатором заходу була мама 11-річного хлопчика з аутизмом, психолог-консультант, голова ГО «Аутизм-Житомир – Жанна Зарічна. Наприкінці лекції студенти отримали у подарунок книги.

Зазначимо, що захід був приурочений до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про проблеми аутизму, який відзначають 2-го квітня. Лекцією-презентацією організатори заходу та представники центру «Емаус» прагнули донести до слухачів побільше інформації про цю проблему та навчити нас правильно сприймати людей з аутизмом.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 06/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework