У Житомирі нагородили 35 учасників програми «Лідери місцевих змін», яка дала Житомирщині вісім проектів. ФОТО

9 квітня у Житомирському державному технологічному університеті відбулася презентація восьми проектів учасників програми ГО Навчальний центр «Громадська ініціатива» під назвою «Лідери місцевих змін».

Проект об’єднав: громадських активістів, представників місцевої влади та активістів Житомира.

«Уперше програма “Лідери місцевих змін” побувала в Житомирі. Ми приготували учасникам інтенсивну програму, яка складалась з лекцій по управлінню проектами, командній роботі, пошуку грошей на ідею, інформаційному супроводі та інших тем. У результаті не очікували, що матимемо бум проектів. Житомиряни презентували вісім ідей, які на разі втілюються у життя», — зазначила Вікторія Куць, директор ГО Навчальний центр «Громадська ініціатива».

У рамках проекту «Лідери місцевих змін» учасниками було презентовано наступні проекти: «Сприяння туристичній привабливості міста Житомира», «Літній табір примирення “Діалог для дітей ветеранів АТО та переселенців м. Бердичів”», проект, що надає нового дихання відомому щорічному літературно-мистецькому фестивалю, візитівці Житомира «Лесині джерела», проект з освітлення скверу на майдані Соборному та майдані Перемоги, «Залучення громади до обговорення концептуальних питань реформування соціального забезпечення ветеранів війни за Незалежність», «Інформаційна платформа для об’єднання громади, влади та бізнесу Житомирщини», «Дебатний клуб для молоді “Три “Д”: діалог, дискусія, дебати ”» та проект «Людина і тварина: хто кого кусає?»

На презентацію завітали й іноземні гості: Джон Бонд, лідер ініціативи «День прощення в Австралії», співорганізатор конференції «Справедливе управління для безпеки людства» (м. Ко, Швейцарія) зі своєю партнеркою Ешлі (Канада). Джон є відомим міжнародним громадським активістом, співорганізатором багатьох ініціатив, що об’єднують нації навколо ідеї прощення та миру.

Іноземним гостям не байдужа доля України, вони розуміють у якому складному становищі перебуває наша держава. Тож Джон із Ешлі закликали українців до співпраці. Вони наголосили, що лише спільними зусиллями можна змінити життя на краще. Громадський активіст запевнив, що вірить в український народ, і переконаний у тому, що все у наших громадян буде добре, якщо докласти для цього зусиль. Під час свого виступу Джон Бонд розповів, що зі своїми колегами навіть займається питанням відносин між ізраїльтянами та палестинцями.

Його колега Ешлі наголосила: «Лише взаєморозуміння, повага, довіра до колег, постійна робота над собою допоможуть досягнути гарних результатів і дійсно змінити життя країни на краще». Яскравим прикладом цього слугує «День прощення в Австралії» (прем’єр-міністр Австралії попросив пробачення у свого народу за зневагу попереднього уряду, що сприяло покращенню стосунків між державою і австралійськими мешканцями).

Усі учасники отримали від організаторів сертифікати, що засвідчують проходження навчання за програмою «Лідери місцевих змін». Кожен дякував за неоціненний досвід, нові здобуті знання та приємні знайомства. Багатьох цей проект дійсно здружив і відкрив нові можливості та перспективи. Як наголосили більшість із учасників, вони не збираються зупинятися на досягнутому, а будуть і далі розвиватися.

Залишається побажати, щоб амбіції організаторів і учасників реалізувались, а нові проекти створювались не лише для Житомира, а й для усієї області!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 10/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework