Конфлікт поколінь: У Малині пенсіонери засадили деревами спортивний майданчик, де діти та підлітки ганяли м’яча

Неординарна ситуація виникла в мікрорайоні Черемушок. Місцеві пенсіонери за декілька годин засадили деревами спортивний майданчик, де діти та підлітки зазвичай ганяли м’яча.

Це викликало неабияке обурення молодших сусідів, у сім’ях яких є діти. Мало не дійшло до бійки. Щоб врегулювати конфлікт, викликали поліцію. У свою чергу, літні люди пояснили, майданчик їм заважає. Мовляв, там збираються не тільки діти, а й підлітки та молодь із всієї округи. Вони грають у футбол, м’яч летить у вікна та на автомобілі.

«Стовпом» стоїть пил — не можна ні відкрити кватирку, ні вивісити випрану білизну. Діти галасують, спортсмени-«чужинці», крім того, злословлять, ходять у туалет біля кринички, з якої люди п’ють воду.

Отож, кажуть люди, нехай ганяють м’яча на стадіоні третьої міської школи. А вони хочуть біля будинку сад… Натомість молоді сусіди стояли на своєму: нізащо не дадуть знищити спортивний майданчик. До вечора того ж дня молодь повиривала деревця, з таким зусиллям висаджені пенсіонерами. Хлопці знову грали у футбол. А конфліктуючі сторони почали збір підписів: «за» і «проти» спортивного майданчика.

Чим закінчиться конфлікт?.. Враховуючи, що пенсіонерів у цих будинках більше, ніж молоді, цілком імовірно: підписів «на користь саду» буде більше. На чий бік стане міська рада і що візьме за пріоритет: здоровий спосіб життя підростаючого покоління чи спокійну старість літніх мешканців — побачимо… Зі свого боку зауважу, у 80-их роках минулого століття на місці спортивного майданчика був пустир. Мешканці самостійно облаштували там тенісний корт. Привезли металеву огорожу, обгородили «безгоспну» ділянку. Там збиралася молодь і нікому це не заважало. Перегодя зловмисники викрали два прольоти металевої огорожі. Від колишнього доглянутого тенісного корту нині не залишилося й сліду… Натомість постає логічне запитання: чому наразі ми стали байдужими і чекаємо, що хтось прийде і нам щось зробить? Невже разом не під силу зібрати кошти на облаштування спортивного майданчика, де граються наші діти? Поновити паркан та покласти спеціальне «трав’яне» покриття? Тоді м’яч не вилітатиме за межі майданчика, а пилу взагалі не буде. Хіба так важко досягнути згоди та знайти «золоту середину» між двома поколіннями і вичерпати конфлікт?..

Джерело: mn.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 13/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework