Де будуть оздоровлюватися і відпочивати діти міста Житомира цього року?

Під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету міської ради було затверджено проект рішення «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей міста Житомира у 2017 році».

«Процесом оздоровлення дітей займається спеціальна Координаційна рада. З 1 червня стартує оздоровча компанія для дітей міста Житомира. А з 1 квітня ми почали приймати заяви громадян на оздоровлення їхніх дітей. Проект рішення регламентує оздоровлення дітей в таборі «Супутник» і пришкільних таборах (у цьому році їх буде налічуватися близько 30). У проекті рішення прописується порядок направлення дітей, процедура направлення, перелік документів, необхідних для направлення на оздоровлення та звітність про оздоровлення дітей. Працівники управління у справах сім'ї, молоді та спорту двічі на тиждень приймають заяви громадян. Як завжди, у таборі «Супутник» планується оздоровити 900 дітей. Це чотири зміни по 225 дітей у кожній», — повідомила Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради.

Оздоровлення дітей пільгових категорій забезпечують відповідні служби. Зокрема, служба у справах дітей відповідає за дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; управління охорони здоров’я відповідає за одну зміну, де будуть оздоровлюватися діти, які пересуваються на інвалідних візках; центр соціальних служб відповідає за категорію дітей воїнів АТО, а управління у справах сім'ї, молоді та спорту займається оздоровленням малозабезпечених дітей та дітей з багатодітних родин.

Цього року вартість путівки на 21 день оздоровлення в таборі «Супутник» становить 3988 гривень. Якщо порівняти з вартістю відпочинку в інших обласних таборах Житомирщини («Орлятко», «Дзвіночок» та ін.), то вона складає від 4000 до 6000 гривень.

Щороку від громадян надходить значно більше заяв на оздоровлення дітей, аніж передбачено путівок. Тож постійно є проблема, що деякі діти можуть відпочивати у таборі кілька років підряд, натомість інші — жодного. Все залежить від того, коли громадяни встигли подати заяву. Під час засідання члени виконкому підтримали ініціативу Руслана Годованого, члена виконавчого комітету Житомирської міської ради, яка допоможе вирішити цю проблему. Він запропонував, щоб розглядаючи заяви громадян на оздоровлення дітей, перевага надавались тим, хто раніше не відпочивав у таборі «Супутник», а не тим, хто декілька років поспіль оздоровлює у ньому своїх дітей. Окремо буде виділена категорія дітей загиблих воїнів і учасників АТО: вони матимуть постійну квоту на оздоровлення у закладі, не підпадаючи під правила відбору. Члени виконкому охоче підтримали цю ініціативу та проголосували за неї.

Варто зазначити, що відпочинок учнів буде відбуватись також і в пришкільних таборах. Триватиме він 14 днів.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 19/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework