Держава планує розвивати національне кіно

На цьому наголосила Інна Сергійчук, директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради під час засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 4 квітня.

На сьогоднішньому засіданні члени виконавчого комітету погодили звіт про виконання фінансового плану вищеназваного комунального підприємства.

Інна Сергійчук розповіла, що упродовж 2016 року «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради отримала дохід на суму у понад 1,5 мільйони гривень. Згідно фінансового плану підприємство забезпечило беззбиткову діяльність, відбувається поступовий ріст валового збору. За рахунок встановлення нового кінообладнання та відкриття чорного ходу до кінотеатру імені Івана Франка, з’явилася можливість обслужити глядача якісно і досягнути позитивної динаміки розвитку підприємства. Варто зазначити, що останнім часом у цьому кінотеатрі значно зросла кількість відвідувачів.

«Звісно, у глядачів великий попит на сучасні голлівудські кінострічки, ми їх постійно демонструємо. Але водночас наше підприємство плідно працює у напрямку розвитку національного кіно. Ми постійно намагаємося показувати кінофільми та мультфільми з виховною тематикою, робимо акцент на патріотичному вихованні молоді. Зокрема, зовсім нещодавно демонстрували фільм “Воїни духу”. Нам прийшов лист вдячності від авторів цього фільму, адже наше місто виявилося найкращим за кількістю переглядів цієї кінострічки», — зазначила Інна Сергійчук.

Окрім того, директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради наголосила на тому, що цього року прийнятий новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Він передбачає функціонування і фінансову підтримку з боку влади саме таких кінотеатрів, як кінотеатр імені Івана Франка у Житомирі. Держава дуже активно планує фінансувати виробництво українських кінофільмів. Саме правильна підтримка вітчизняних кінострічок може дати можливість розвитку національного кіно. Планується відкривати нові кінотеатри у районних центрах, а також у населених пунктах, де число мешканців перевищує 100 тисяч.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 04/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework