За останні роки понад 5 мільйонів українців виїхали за кордон

Про це сьогодні під час форуму роботодавців розповів Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської Асоціації з міжнародного працевлаштування.

«Як свідчить статистика останніх років за кордон виїхало понад 5 мільйонів українців. Ці трудові мігранти перераховують в Україну значні суми коштів: з 2011 по 2016 роки кількість перерахованих коштів становить близько 40 мільярдів доларів. І це лише через офіційні канали Нацбанку України», — зазначає Василь Воскобойник.

Також президент Всеукраїнської Асоціації з міжнародного працевлаштування розповів, що з 2013 по 2016 роки, через легальні компанії, за кордоном було влаштовано 260 тисяч наших співвітчизників. Лише за 2016 рік за кордоном працевлаштовані 79 209 українців. Кількість ліцензіатів (тих, хто займається легальним працевлаштуванням) в Україні на сьогоднішній день становить 1174 компанії. Якщо ми говоримо про ті організації, які реально працюють і створюють звітність про свою роботу, дійсно працевлаштовують людей, то в нашій країні їх було всього 359 за 2016 рік. У минулому році Польща видала 1,3 мільйони запрошень для українців на роботу. З цього випливає, що щомісяця з України виїздить близько 100-120 тисяч людей працювати до Польщі. Ліцензіатами у Польщі оформлено 9, 5 тисяч українців у 2016 році.
Станом на минулий рік у Житомирі нараховується лише 5 легальних компаній, а кількість офіційно працевлаштованих житомирян — 107 людей.

«По-перше, нам усім необхідно об’єднатися: представникам держави, представникам бізнесу, представникам навчальних закладів для проведення широкомасштабної інформаційної кампанії у межах всієї України. Основним салоганом цієї кампанії повинен стати вираз «Їдеш — повертайся». Наше завдання максимально сприяти тому, що якщо в людини виникне бажання виїхати за кордон працювати, то ми допоможемо зробити це легально, законно, спокійно, аби не стати жертвою шахраїв. Варто змінювати Україну, щоб наші співвітчизники, які працюють в інших державах, хотіли повертатися на Батьківщину. Також необхідно створити для людей в Україні належні умови, за яких вони зможуть жити і працювати комфортно у своїй державі», — переконаний Василь Воскобойник.

Натомість Микола Костриця, директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради назвав іншу сумну статистику: «40 % випускників житомирських шкіл виїжджають із Житомира здобувати вищу освіту в інших містах України або ж за кордон».


Катерина Дейнека

Всі новини Житомира 

Последнее изменение Пятница, 12/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework