Вулицями міста: вул. Юрка Тютюнника. ФОТОРЕПОРТАЖ

У місті налічується близько 850 проспектів, вулиць, бульварів, площ, провулків, скверів та узвозів. Сьогодні під приціл нашої фотокамери потрапила вулиця Юрка Тютюнника. 

Ю́рій Йо́сипович (Юрко́) Тютю́нник (20 квітня 1891, с. Будище, нині Звенигородський район, Черкаська область — 20 жовтня 1930, Москва) — український військовий діяч, генерал-хорунжий армії УНР.

З серпня 1914 року брав участь у Першій світовій війні спершу в чині унтер-офіцера, згодом офіцера.

11 жовтня 1914 року був тяжко поранений у голову в боях біля Комарова під Лодзем. Після лікування на короткий час отримав відпустку, після чого потрапив до запасного полку в Кременчуці, а звідти знову до 6-го Сибірського стрілецького полку.

Командування полку запропонувало Юрію, який на той час читав багато військової літератури, навчатися у військовому училищі. Після двомісячної самопідготовки був направлений до Києва, де у 1-й Київській гімназії екстерном успішно склав іспити за неповний курс гімназії й звідти був посланий на Кавказ, де в жовтні 1915 року у місті Ґорі Тифліської губернії закінчив військову школу прапорщиків. Зі школи в чині прапорщика знову прибув у 6-й Сибірський стрілецький полк. У боях біля озера Нароч був знову поранений — у руку. Після лікування у листопаді 1916 потрапив до Сімферополя в 32-й піхотний запасний полк, де прослужив до Лютневої революції.

Останнє звання у російській армії — поручник.

Всі новини Житомира 

Последнее изменение Суббота, 13/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework