Ігор Гундич: «До 1 липня цього року ми плануємо повністю закінчити термосанацію Хорошівської гімназії»

Про це сьогодні, 15 червня, повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич під час робочої поїздки до Хорошівського району.

om 15051751 1Хорошівська гімназія розташована в двох приміщеннях загальною площею 4038 м2, які збудовані в 1975 році. У навчальному закладі працюють 65 вчителів та навчаються 568 учнів. У гімназії нараховується 24 класи, серед яких: 3 класи з поглибленим вивченням предметів, 3 профільні класи, 2 класи з інклюзивним навчанням. Також у навчальному закладі здобувають освіту 11 учнів заочної форми навчання і функціонують 9 груп продовженого дня. 

«Проект з реконструкції з утепленням стін Хорошівської гімназії розпочався у 2016 році. Це — яскравий приклад того, як реформи, що стосуються децентралізації, і реформи в освіті дають гарні плоди. До 1 липня цього року ми плануємо повністю закінчити термосанацію школи.

Зауважу, що Хорошівська гімназія є опорною школою. Згідно тих норм, які сьогодні пропагує і Міністерство регіонального розвитку, і Міністерство освіти, сьогодні йде мова про створення нової української школи. А це означає, що навчальний заклад не лише повинен мати гарний зовнішній вигляд, а й мати в середині новітній освітній простір. Він може складатися із сучасних класів та кабінетів (фізики, хімії), медіатек, сучасних спортивних залів тощо. Окрім того, ми будемо в першу чергу ремонтувати ті дороги, які ведуть до опорних шкіл. Минулого року ми закупили 22 автобуси, а в 2017-му — вже 12. Будемо виділяти автобуси і для опорних шкіл, робити під’їдні шляхи до навчальних закладів, доводити все до такої якості, яка відповідає новітнім стандартам», — акцентував Ігор Гундич.

Варто зазначити, що загальна кошторисна вартість об’єкта становить 4 млн 634, 996 тис. грн. Реконструкція гімназії відбувається за кошти Державного фонду регіонального розвитку та зі співфінансування із місцевого бюджету. Станом на сьогодні, об’єкт готовий на 90% (стіни утеплено), наразі тривають роботи із заміни покрівлі даху та зливної системи. У 2017 році в цьому навчальному закладі планується обладнання медіатеки.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 червня, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич представив громадськості нового голову Хорошівської районної державної адміністрації.

om 15051751 2

om 15051751 2

om 15051751 2

om 15051751 2

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 15/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework