У Житомирі відкрили пам’ятник Івану Огієнку. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Сьогодні, 23 червня о 12:00 в Житомирі відбулося відкриття пам'ятника українському вченому, політичному, громадському і церковному діячу, мовознавцю, лексикографу, історику церкви та педагогу митрополиту УАПЦ Іларіону — Огієнку Івану Івановичу.

om 230617135 1З нагоди відкриття пам’ятника відбулася молебень, яку очолив Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. Молебень здійснювалася у співслужінні єпископату Української Православної Церкви Київського Патріархату у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира.

Після молебню відбулося освячення пам'ятника митрополиту Іларіону(Огієнку).

"Сьогодні надзвичайно важлива подія у культурному та духовному житті міста, адже ми відкрили пам'ятник видатній постаті: церковному діячу, вченому, політичному, громадському діячу Івану Огієнку. Громада сама виявила ініціативу, профінансувала створення пам'ятника. Це заслуговує поваги та свідчить про те, наскільки багата духовно, мудра наша громада, наскільки вона прагне духовного збагачення та культурного розвитку. Для історії усього нашого міста Житомира цей день надзвичайно важливий!",- зазначив  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 23/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework