Піщані «кар’єри» є і в Малині

Про піщані «кар’єри» на території Малинщини, з яких мають зиск місцеві «князьки» та горе-бізнесмени, говорили і писали не раз. 

n 2606173 1Про те, що люди, аби зекономити бодай дещо на будівництві, копають пісок лопатами у лісосмугах навколо Малина — теж, але про незаконний видобуток піску із застосуванням техніки в одному із віддалених мікрорайонів міста чомусь донині усі мовчать: і влада, і правоохоронні органи, і громадськість, пише mn.zt.ua

Мова йде про поле, розташоване неподалік «голопузівки». Місцеві розповідають: о четвертій-п’ятій ранку тут мало не щодня працює техніка — пісок вигрібають екскаватором, де заманеться. Із землі роблять глум: набирають по декілька машин, потім кидають ділянку й переходять до іншої. Відтак поле поступово перетворюється на суцільні окопи, неначе після ворожого бомбування.

Ями різної глибини з часом заповнюються сміттям, яке везуть сюди звідусіль. Люди знають власників чотирьох екскаваторів, якими видобувають пісок, також мають докази — відео- та фотоматеріали, які готові надати контролюючим службам.

Проте чомусь правоохоронці не беруться за розслідування. А в окремих випадках навіть навпаки — просять скаржників не піднімати галасу. Вочевидь, їм відомо, хто копає. Самотужки люди, як можуть, борються із зловмисниками: ловлять час від часу копачів, а також власників автівок із непотребом, які засмічують територію. Є серед них і бізнесмени, котрі економлять гроші на вивозі побутового сміття — замість того, щоб укласти договір із комунальним підприємством, або принаймні самостійно завезти на міське сміттєзвалище, безкоштовно висипають непотріб на понівечену людською безгосподарністю землю.

Проте, звісно, рейди без представників влади і поліції — проблему не вирішать. Адже затримати порушників до з’ясування обставин, скласти протокол — люди не мають права. Вдаватися до самосуду не дозволяє закон… До речі, в Малині сотні сімей не мають житла і десятиріччями стоять у черзі на отримання земельної ділянки для будівництва. Може, варто вчасно розділити це «резервне» поле між ними, доки бізнесмени-видобувачі не розшматували його остаточно. Сподіваємося, влада зацікавлена у позитивному вирішенні цієї проблеми.

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 26/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework