Три роки тому 19 липня під Лисичанськом загинув десантник 95-ої бригади

  Максим Сергійович Савченко народився 5 березня 1989 року у місті Магдебург (Німеччина). У 1992 році сім'я переїхала до міста Суми. Закінчив Сумську загальноосвітню школу № 7, якій на сьогоднішній день рішенням Сумської міської ради присвоєно ім'я Максима Савченка.

  Наступного дня після закінчення школи він поїхав вступати до Військової академії ім. Сагайдачного, що у місті Львів. За рейтингом пройшов третім. Навантаження було дуже великим, але Максиму подобалося, адже це його покликання.

  Після закінчення Академії почав служити в розвідувальній роті 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України, що дислокувалася в місті Житомирі, з часом став командиром окремого розвідувального взводу.

  Потім розпочалась антитерористична операція… У зоні бойових дій з початку квітня 2014-го Максим Савченко – командир взводу, заступник командира мінометної батареї, інструктор з парашутно-десантної підготовки 95-ї окремої аеромобільної бригади.

  19 липня 2014 року Максим загинув. У той день брали висоту під містом Лисичанськом. Проти них вийшли військові з 45-го десантного полку РФ, що підтвердилося знайденими після бою загубленими документами. У цьому бою було поранено 43 наших хлопців, семеро загинуло.

  Через чотири місяці після загибелі у Максима народилася донька – Аріна. Дуже важко втрачати рідну людину, а ще важче усвідомлювати, що дитина ніколи у своєму житті не побачить рідного Тата.

  Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) та відзнакою «Народний герой України» (посмертно).

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework