Білкові дієти за місяць «садять» нирки

  — Вичитала в журналі, мало не всі американські зірки худнуть за дієтою Дюкана. Я після пологів набрала зайвих 15 кілограмів. Ніяк не могла їх позбутися. Як сіла на цю дієту, за днів 10 почало тягнути нирки, — каже 31-річна Маргарита Усик із Житомира.

  — Вони нили постійно, що б я не робила — стояла біля плити, лежала на ліжку. Ледь чоловіка не вмовила змінити матрац. Думала, в ньому проблема. Свекруха змусила піти до терапевта, щоб не було якоїсь біди. Той сказав, добре, що не тягнула й далі не знущалася над своїм організмом. Якщо їсти одні білки, вони його отруюють. На тиждень сказав виключити м'ясо й рибу взагалі з раціону, а потім вводити їх поступово.

  Кремлівська дієта, Дюкана, Адкінса — вимагає вживання багато білкової їжі. Від цього розвивається ниркова недостатність.

  — З усіх продуктів харчування, білки є найбільш отруйними. Колись декабристів у тюрмах садили на білкову дієту, й вони помирали за місяць, — каже дієтолог 53-річний Борис Скачко з Києва. — Достатньо їсти м'ясо, рибу, а решту продуктів виключити з раціону, і через три тижні заробите ниркову недостатність. Її вилікувати важко. Може призвести до гемодіалізу — штучної нирки. Це такий апарат, що замість нирки тричі на тиждень в лікарні чистить кров.

  При нирковій недостатності людину мучать головні болі, болі в суглобах, з'являється неприємний запах з рота та всього тіла. У жінок загострюється мастопатія — розростання пухлин у грудях, у чоловіків — простатит.

  — Суглоби болять через білкові токсини. Якщо ті не можуть вийти, то накопичуються в організмі.

  Що більше потрапляє білка в організм, то міцнішими мають бути нирки, щоб устигати виводити його. Може наступити білкове отруєння.

— Щоб не мати таких наслідків, білкових дієт треба уникати. Краще обмежити вживання солодощів, борошняних, копчених і жирних продуктів. Якщо ниркова недостатність наступила, пацієнту забороняють вживання білків і солі. Призначають вітаміни, залізовмісні препарати для поліпшення гемоглобіну. А також ті, що прискорюють виведення з організму токсичних речовин.

  Відновлення нирок може зайняти близько півроку.

Джерело: gazeta.ua

Всі новини Житомира

 

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework