×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі науковці України та Польщі обговорили творчість Валерія Шевчука в гуманістичних вимірах сучасності

30 жовтня у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулась Всеукраїнська науково-теоретична конференція «Творчість Валерія Шевчука в гуманістичних вимірах сучасності».

Організаторами наукового заходу виступили Житомирський державний університет імені Івана Франка, Львівський національний університет імені Івана Франка та Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Про це повідомляють у прес-центрі ЖДУ імені Івана Франка.

За традицією конференцію відкрив ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух. «У Житомирському державному університеті ще з часів чоловічої гімназії, що була заснована у 1833 році, завжди панувала свята ідея науки, інтелігентності та свободи. Для багатьох франківців, які дотримуються традицій, живильним джерелом унікальних ідей, неспокою думки є саме творчість Валерія Олександровича», – зауважив ректор університету і подарував почесному гостю та експерту конференції – Валерію Шевчуку прапорець ЖДУ імені Івана Франка, кепку і краватку з емблемою закладу, а також символ мудрості – статуетку сови.

Сам же письменник Валерій Шевчук зазначив, що йому надзвичайно приємно, коли він бачить потребу в своїх плодах духовного хліба, адже він творить не для себе. «Коли люди розуміють слово автора, то хочеться жити і творити», – наголосив Валерій Шевчук і додав, що йому надзвичайно ніяково на таких заходах.

У науково-теоретичній конференції брали участь науковці з Варшави, Києва, Кривого, Рогу, Львова та Житомира. Захід був побудований у формі дискурсу та розділений на чотири секції. Перша - «Літературознавство», - яка включала аналіз творчості Валерія Шевчука у контексті української літератури другої половини ХХ – початку ХХІ ст., художнього світу письменника, його перекладацької діяльності, літературної медієвістики та есеїстки, а також питання «Валерій Шевчук і житомирська прозова школа». Друга – «Мовознавство. Лінгвостилістичні особливості творів Валерія Шевчука». Третя – «Вивчення творчості Валерія Шевчука в закладах освіти України». Четверта – «Валерій Шевчук у сучасному інформаційному просторі України».

n3110141271

n3110141271 1

n3110141271 2

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework