×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирський університет співпрацюватиме із Брехтівським науково-дослідним центром м. Ауксбург

Протягом тижня у рамках діяльності «BRECHT-ZENTRUM» ННІ іноземної філології ЖДУ імені Івана Франка професор Юрген Гіллесгайм та доктор Кароліна Шпренгер читали студентам і викладачам інституту цикл лекцій за творчістю Бертольта Брехта.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім. Івана Франка.

Підводячи підсумки роботи, ректор університету Петро Саух анонсував підписання угоди про співпрацю між Житомирським державним університетом та Брехтівським науково-дослідним центром м. Ауксбург (Німеччина). «Ми докладемо усіх зусиль для тісної співпраці між Аукбургом та Житомирським державним університетом», - наголосив ректор та додав, що наступного разу Юрген Гіллесгайм та Кароліна Шпренгер відвідають університет весною для присвоєння звань почесних професорів ЖДУ імені Івана Франка. На згадку про перебування в університеті ректор подарував гостям книги англійською мовою про ЖДУ імені Іван Франка з автографом та найкращими побажаннями, а також передав подібну книгу меру міста Ауксбург.

В свою чергу професори з Німеччини відзначили активних студентів та аспірантів, що брали участь у семінарах, вручивши їм грамоти.

По завершенні офіційної частини студенти ННІ іноземної філології прослухали заключну лекцію по творчості Бертольта Брехта.

Про перебування викладачів з німецького міста Ауксбург в ЖДУ імені Івана Франка -  лише гарні відгуки. Адже семінари професора Юргена Гіллесгайма та доктора Кароліни Шпренгер проходили насичено та надзвичайно цікаво, студенти із захопленням слухали нову інформацію про творчість великого письменника Бертольда Брехта.

«Спілкування зі студентами та аспірантами ЖДУ імені Івана Франка виявилося дуже цікавим. Були питання, буди дискусії, були обговорення. І, що трапляється дуже рідко, вдалося віднайти нові, невідомі способи інтерпретації ранніх творів Брехта. І це є важливим і дуже рідкісним результатом», - каже очільник Брехтівського науково-дослідного центру м. Ауксбург, професор Юрген Гіллесгайм.

До того ж франківці отримали гарну мовну практику, оскільки їм випала нагода поспілкуватися з носіями німецької мови та спробувати свої сили у володінні німецькою.

n0311141301

n0311141301 1

n0311141301 2

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework