×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині перевірятимуть систему електричних сирен

13 листопада з 14 до 15 години буде проведено комплексну перевірку територіальної системи централізованого оповіщення цивільного захисту Житомирської області з поданням сигналу «Увага всім!», шляхом вмикання електричних сирен.

Про це повідомляє департамент цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

Мета її проведення – перевірити стан працездатності системи для використання за призначенням. Фахівці департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації звертатимуть увагу на технічну справність апаратури оповіщення, можливість якісної передачі мовної інформації по місцевому радіомовленню.

В Житомирській області встановлено більше ста електросирен, які включені в загальну систему оповіщення, тобто працюють від єдиного центру керування і можуть одночасно оповістити про біду населення як всієї області, так і окремого району чи міста.

«Громадяни повинні пам'ятати, якщо лунає звук електросирен не менше трьох хвилин, це означає «Увага всім!». Щоб дізнатися, що скоїлося, і як саме необхідно діяти, потрібно негайно увімкнути радіоточку проводового мовлення або радіоприймач на хвилі обласного радіомовлення. Як правило інформація передається декілька разів», - зазначають у департаменті цивільного захисту.

У департаменті також зазначають: якщо у 2013 році в області функціонувало понад 50 тисяч радіоточок, то станом на 1 січня цього року – лише 33 тисячі. Аналіз стану проводового мовлення за останні роки свідчить про їх скорочення в містах та районах області. А це обмежує доведення інформації до широкого загалу населення.

Відповідають за захист населення, яке проживає в зонах можливого ураження, власники потенційно небезпечних об'єктів. Згідно із Кодексом цивільного захисту України адміністрація підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності і господарювання, повинна укривати працюючий персонал в захисних спорудах; забезпечувати засобами індивідуального захисту; сприяти здійсненню евакозаходів тощо.

n1111141459

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework