×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сьогодні у Житомирі перевіряли пристосованість вокзалу для візочників

12 листопада влада області провела виїзне, аби перевірити доступність інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Засідання відбулося на вокзалу станції Житомир.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Сьогоднішній шлях аудиту доступності станції Житомир розпочнемо з самого початку - як людина з інвалідністю потрапляє на вокзал. У ході перевірки будемо заповнювати анкету, підготовлену Національною асамблеєю інвалідів України, в якій ми зможемо разом відзначати по пунктах важливі аспекти доступності для маломобільних груп населення залізничного вокзалу станції Житомир. Пройдемо цей шлях спільно», - наголосила на початку проведення аудиту голова обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім'я» Неля Ковалюк.

Для маломобільних груп населення, до яких відносяться не лише інваліди на візках, але й люди похилого віку з палицями, люди з поганим зором, на милицях, на таких соціальних об’єктах важливо все: покриття підлоги, маркування, контрастність стін та підлоги, ширина та кількість дверей, висота довідкового віконечка, позначки про розташування медпункту, туалету та ін. Адже усе це може як допомагати людям з обмеженими можливостями, так і робити ці заклади недоступними, а часом навіть небезпечними.

«Сьогодні були виявлені недоліки на вокзалі, і необхідно попрацювати, щоб їх усунути і досягти гарного результату. Фахівці порадять керівництву станції, як зробити це правильно та коректно», - зауважив заступник директора департаменту безпеки Міністерства інфраструктури України В’ячеслав Дідковський.

У свою чергу заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук наголосив, що питання усунення недоліків щодо доступності вокзалу станції Житомир буде взято під особистий контроль голови облдержадміністрації Сергія Машковського. «Сьогоднішній аудит показав, що великих проблем немає, але потрібно працювати над приведенням інфраструктури до норм, аби для маломобільних людей все було зручно і комфортно», - зауважив Вячеслав Поліщук.

В.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк спробував подолати шлях від перону до потягу на третій колії на інвалідному візку, аби переконатися в доступності. Посадовець відмітив, що це не зовсім просто, хоча на перший погляд перешкод немає, крім того, що перони набагато нижчі за потяги. Та все ж ще є над чим працювати. Удосконалення інфраструктури – це одне із пріоритетних завдань департаменту.

n1211141485

n1211141485 1

n1211141485 2

n1211141485 3

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Последнее изменение Среда, 12/11/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework