×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі науковці із студентами говорили про мілітарні традиції України, ознаки децентралізації і федералізації та розвиток місцевого самоврядування як чинник подолання політичного відчуження

Днями в Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбувся VI Міжнародний науковий семінар пам’яті В’ячеслава Липинського.

Науковий захід проходив в доброзичливій, сприятливій та позитивній атмосфері. Студенти та викладачі Житомирського держаного університету гостинно прийняли гостей з Польщі – Славоміра Фронтчака та Єву Ковальську, що представляли Катинський музей.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім. Івана Франка.

n2711141754
Почалась усе з покладання студентами Житомирського державного університету квітів до пам’ятної дошки В’ячеславу Липинському на фасаді будівлі університету. Тут же, при вході до центрального корпусу університету, надали слово кільком організаторам заходу.
Після цього учасники наукового семінару міжнародного масштабу пішли до конференц-зали центрального корпусу ЖДУ імені Івана Франка. Відкривав захід представник Катинського музею (відділ Музею Війська Польського) Славомір Фронтчак, який наголосив на тому, що майбутнє України, та й будь-якої країни, залежить від молоді. За тим презентував Катинський музей: висвітлив історію музею, проводячи паралелі з історичними подіями Польщі, показав фотоілюстрації музею, експонатів та фото, що пов’язані з історією музею. Крім того, Славомір Фронтчак актуалізував питання: чи має Польща та Україна історичну політику чи ні. Це змусило задуматись всю аудиторію.

n2711141754 1
Після Славоміра Фронтчака, слово надали представнику Інституту держави і права імені В. М. Корецього НАН України Володимиру Горбатенку. Він у своїй доповіді розкрив проблеми політичної участі громадян України в умовах модернізації суспільства, визначив поняття «політична участь». Також доволі делікатно окреслив політичну участь минулої і сучасної влади, охарактеризував діяльність і поведінку жителів Донбасу.
За тим науковці України та Польщі обговорили ще низку важливих питань. Серед них – мілітарні традиції України, ознаки децентралізації і федералізації, розвиток місцевого самоврядування як чинник подолання політичного відчуження, формування громадянської позиції, суспільно-політичну діяльність римо-католицького духовенства Правобережної України наприкінці ХІХ–початку ХХ ст. і форми деструктивної політичної активності в суспільно-політичному житті сучасної України.

n2711141754 2
Підсумком VI Міжнародного наукового семінару пам’яті В’ячеслава Липинського стала невеличка дискусія, де кожен із учасників висловив свою думку щодо проведеного заходу. Зокрема Славомір Фронтчак зазначив, що Україна може подолати негаразди в єдності. Також навів приклади з історії Польщі, коли польське суспільство не втрачало віри у краще майбутнє своєї країни. І наголосив на тому, що Польща в будь-якому випадку буде на боці України.
Після завершення наукового семінару, гості з Польщі від’їхали до Києва, оскільки за програмою семінару вони ще мають відвідати Луцьк і Краків.

n2711141754 3

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework