×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Організація Червоного Хреста надає допомогу всім, хто за нею звертається

З урахуванням складної суспільно-політичної ситуації в Україні обласна організація Товариства Червоного Хреста працює над виконанням нових програм, зокрема з підтримки осіб, переміщених зі сходу України.

Про це повідомив голова організації Олександр Богдан 11 грудня, під час засідання правління Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, одним із основних принципів цієї благодійної організації є принцип нейтральності, згідно з яким Червоний Хрест не може брати участь на одній зі сторін конфлікту: «Ми допомагаємо не на полі бою, а людям, які потрапили в біду, – переселенцям, пораненим, хворим. Допомагаємо всім, хто звертається за допомогою».

Червоний Хрест залучається до розшуку людей, до возз’єднання родин, які потрапили в складні обставини, – пропали безвісти, перебувають у полоні. Обласна організація надає таку допомогу шляхом звернень до міжнародного комітету Червоного Хреста.

Міські та районні організації ініціюють і проводять акції по збиранню коштів, зокрема на допомогу пораненим, які перебувають у Житомирському госпіталі. За результатами однієї такої акції було зібрано 18 тис. грн., за які закупили ліки для хворих військовослужбовців. У ході масштабної акції «П’ять картоплин» зібрали 72 тонни овочів, 40 тонн з яких завезли у міста Рубіжне і Сєвєродонецьк Луганської області. Решту передали в місця компактного проживання переселенців з Донецької і Луганської областей, що знаходяться на території нашої області.

Разом із управлінням освіти і науки облдержадміністрації організацією Червоного Хреста було ініційовано збір допомоги для дітей-сиріт, що перебувають у будинку-інтернаті м. Слов’яногірська Донецької області. Туди відправили гуманітарний вантаж вагою 35 т.

Олександр Богдан висловив велику вдячність усім людям, які надають благодійну допомогу: «Громадяни відгукуються на наші акції, вони виявляють свою небайдужість, демонструють щиру українську душевність, милосердя. За один благодійний вечір, під час якого ми збирали кошти на ліки для хворих у Житомирському шпиталі, у скриньки Червоного Хреста вкинули більше 15 тис. грн. І люди давали по 100 гривень і більше».

n 1212141987

n 1212141987 1

n 1212141987 2

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework