×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Бердичівському районі державні інспектори витягували із під льоду сітки із рибою. ФОТО

17 грудня поточного року державними інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області було здійснено виїзд на водойму в с. Слободище Бердичівського району, так як від жителів зазначено села поступило повідомлення про вилов риби шляхом встановлення риболовецьких сіток під льодом.

Як повідомляють у Державній екологічній інспекції в Житомирській області, раніше зазначена водойма перебувала в користуванні приватного підприємця – орендаря, який в межах своїх повноважень, відповідно до договору оренди повинен забезпечувати на  своїй водоймі дотримання вимог природоохоронного законодавства. Але договір оренди на початку року скінчився,  тому боротьба з браконьєрством покладена на плечі екологів та працівників управління рибоохорони. Також активну участь в цьому приймають небайдужі до збереження довкілля слободищани. Так, до приїзду державних інспекторів на водоймі зібралось більше десятка жителів села, які показали місця встановлення браконьєрських сіток, допомагали їх витягувати та відпускати в водойму рибу.

Всього було виявлено та вилучено 3 сітки, та збережено життя 15 коропам, 5 карасям, 3 товстолобам, 6 окуням. Зокрема не вся риба була врятована, так як було виявлено сітку, яка вже від тривалого перебування вмерзла в лід, що унеможливлювало без розрубування пятнадцятисантиметрового льоду її дістати.  В сітці знаходилось до 10 великих рибин. Державна екологічна інспекція у Житомирській області проводить заходи для встановлення та притягнення до відповідальності правопорушників.

n 1812142082

n 1812142082

n 1812142082

n 1812142082

n 1812142082

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework