Доки «ділитимуть» церкву на Житомирщині, можуть лишитися без лікарні

  Днями у великій залі Малинської РДА відбулася 70-та сесія міської ради сьомого скликання, у якій взяли участь 20 із 34 обраних депутатів. Розглянули чотири блоки питань. Вів сесію міський голова Олексій Шостак.

   Насамперед депутати заслухали звіт про виконання міського бюджету за 2018-ий рік. Вартим уваги читачів «МН» є те, що торік Малину вдалося отримати 108,5 мільйона гривень власних надходжень, що більше на 20 мільйонів гривень, ніж у 2017-му. За останніх три роки до того ж власні доходи міської скарбниці зросли удвічі.

  Як наголосив головуючий, найвагомішим здобутком ради є суттєві надходження від користування землею, котрі зросли на 40 відсотків. Це вдалося насамперед завдяки проведеній інвентаризації, що у свою чергу допомогло виявити «безгоспні» ділянки та стягнути з користувачів завдані збитки малинській громаді. Тепер більшість бізнесменів узаконила земельні наділи та сплачує орендну плату або податок на землю.

  Цьогорік, як запевнив мер, залучать фахівців для інвентаризації всієї нерухомості, відтак є сподівання, це теж принесе свої результати.

 Місто Малин завершило минулий рік без боргів по зарплаті, спрямувавши з місцевої скарбниці понад 2,2 мільйона гривень на оплату праці вчителям. На кінець року виникла проблема, проте, по виплаті пільг і субсидій, бо не вистачило державної субвенції. Також через заблоковані рахунки не виплатили працівникам УПСЗН за відрядження 11 тисяч гривень.

  Далі депутати внесли зміни до бюджету-2019, розподіливши за цільовим призначенням 1,8 мільйона гривень субвенції на соціально-економічний розвиток територій, за котрі придбають портативну укладку для телемедицини, у садочках та школах завершать заміну вікон та дверей і вирішать інші нагальні питання навчальних закладів.

  823 тисячі гривень субвенції з районного бюджету спрямували на оплату енергоносіїв, теплопостачання, зарплату кочегарів, придбання туберкуліну, реалізацію програми з онкології та інше для ММРТМО і ЦПМСД.

  Також розподілили залишок коштів бюджету розвитку, 135 тисяч з котрих спрямували на придбання вагінального датчика, що дозволить жінкам проходити сучасне ультразвукове дослідження органів малого тазу.

  Затвердили порядок розрахунку, обліку та відшкодування різниці між розміром тарифу на житлово-комунальні послуги та фактичними витратами, у котрому, як стало зрозуміло, врахували зауваження аудиторів, які під час недавньої ревізії виявили порушення у розрахунках раніше виплаченої з міської казни «різниці в тарифах». Зокрема, управління зайво відшкодувало комунальному підприємству 200 тисяч гривень за послуги з водопостачання і водовідведення. За недотримання фінансового законодавства, до слова, трьох посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності.

  Потім депутати внесли зміни до програми профілактики злочинності й затвердили у новій редакції положення про центр надання адмінпослуг. До речі, наразі ЦНАП надає 122 послуги, що торік принесло в міський бюджет суттєві додаткові надходження.

  Наприкінці сесії міський голова Олексій Шостак зауважив, через тиждень, імовірно, доведеться зібрати позачергову сесію для відміни рішення міськради, котрим депутати дали шанс зберегти чоповицьку терапію. Керманич навів беззаперечні аргументи.

  Незважаючи на розіслані міськрадою листи-попередження, робоча група, очолювана Дмитрієм Кисельчуком, досі не розпочала роботу, тому ніякого рішення щодо суми компенсації з бюджету ОТГ недостатності субвенції на оплату праці чоповицьким медикам немає.

  Відтак, як не прикро, доки у ОТГ з’ясовують, кому підпорядковуватиметься місцева церква, виник ризик закриття єдиного на всю округу стаціонарного відділення.

Джерело: mn.zt.ua

  Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 01/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework