Під Житомиром триває посилена підготовка майбутніх офіцерів ДШВ

 На Житомирщині триває посилена підготовка курсантів випускного курсу спеціалізації «Управління діями підрозділів Десантно-штурмових військ» Військової академії м. Одеса.

   - До вступу у Військову академію, я проходив службу в 79 десантно-штурмовій бригаді Миколаїв. Брав участь в усіх боях, де воювала наша бригада: Красний Лиман, бої за Донецький аеропорт та інші.

  Під Зеленопіллям отримав поранення. Після лікування знову повернувся в зону бойових дій. Командир роти запропонував мені піти навчатися до військового вишу, стати кадровим офіцером, - розповідає курсант Військової академії міста Одеса Валентин Собіпан. – Після випуску планую повернутися до рідної бригади, вже в якості командира десантно-штурмового взводу.

  Під час занять, які проходять на загальновійськовому полігоні ДШВ під Житомиром, майбутні офіцери відточують свої практичні навички з різних предметів бойової підготовки: водіння бойових машин, вогневої, психологічної, повітрянодесантної, тактичної підготовки, мінно-підривній справі, корегування артилерійським вогнем, тактичній медицині тощо.

  Цього дня, майбутні офіцери-десантники виконували вправи та нормативи під час занять з вогневої підготовки. Зокрема виконання денних та нічних стрільб з озброєння бойових машин БТР-3ДА та важкого піхотного озброєння (автоматичних станкових та протитанкових гранатометів, крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї). Також курсанти тренувалися у проведенні розвідки цілей, виконували нормативи у заряджанні боєкомплекту, управління бойовим модулем тощо.

  - Курсанти спеціалізації «Управління діями підрозділів Десантно-штурмових військ» постійно проходять стажування у військових частинах. На даному зборі, вони показали доволі високий рівень знань та вмінь. Чимало з них мають бойовий досвід та високий рівень практичної підготовки, а це означає, що вони психологічно готові до виконання завдань, які перед ними стоятимуть вже у військах, - відзначив начальник відділення бойової підготовки 95 бригади ДШВ ЗСУ майор Євген Шаматалюк.

  Триватиме посилена підготовка курсантів ще протягом наступного тижня, після чого майбутні офіцери відбудуть до Військової академії м. Одеса та розпочнуть готуватися до державних іспитів.

Прес-служба Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Последнее изменение Четверг, 07/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework