×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирян закликають економно використовувати електроенергію

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України разом з обленерго, Держенергонаглядом та облдержадміністраціями активно працює над графіками віялових відключень електроенергії.

Про це заявив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік на брифінгу у Будинку Уряду 22 грудня. Так звані віялові відключення здійснюються планово, за графіком з метою зменшення споживання в години максимального навантаження на мережі і, таким чином, досягнення економії електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив вжити заходів щодо рівномірного відключення навіть тих територій, які непідконтрольні України.

Урядом поставлено завдання впорядкувати відключення, щоб всі громадяни України були в рівних умовах. Також прийнято рішення про зменшення освітлення реклами, вулиць, державних установ.

Графіки віялових відключень будуть оприлюднені наступного тижня. Рішення щодо застосування у всіх електроенергетичних системах України графіків аварійних відключень прийнято у зв'язку з дефіцитним балансом електричної потужності. Всі види графіків, у тому числі аварійних відключень, складаються електропередавальними організаціями і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади.

Нагадаємо, що адміністрація ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” закликає жителів області економно використовувати електроенергію та без зайвої потреби не вмикати потужні електроприлади. Особливо слід обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження - з 08.00 до 11.00 та з 16.00 до 22.00. В цей час рекомендується не вмикати електрообігрівачі, електробойлери та решту енергоємних електроприладів.

Це тимчасові обмеження, які мають забезпечити безперебійну роботу об’єднаної енергосистеми України та гарантувати якісне і надійне електропостачання в майбутньому.

n 2212142134

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework