Інспектор-кінолог Світлана: «З дитинства любила тварин. Часто додому приносила їх з вулиці»

  Молодшому інспектору-кінологу кінологічного центру головного управління Нацполіції у Житомирській області, капралу поліції Світлані Івановій надзвичайно поталанило, адже її дитяче захоплення стало її професією у дорослому житті.

   — Із дитинства любила тварин, — розповідає Світлана Євгенівна. — Часто додому приносила їх із вулиці, серед них траплялися й поранені. Мабуть, тому деякий час навіть хотіла стати ветеринаром, аби вміти лікувати тварин.

  Світлана Іванова закінчила Житомирський фармакологічний коледж і пропрацювала за спеціальністю понад п’ять років. Зрештою, збагнула, що фармація — не та сфера діяльності, якій би вона хотіла присвятити своє життя. Згодом були роки навчання в Житомирському національному агроекологічному університеті, де опанувала професію зоотехніка. Останні студентські роки навчання були пов’язані саме з кінологічним напрямом. Невдовзі дівчина змінила й місце роботи, ставши торговим представником з реалізації амуніції для тварин.

  Якось випадково в Інтернеті вона побачила оголошення про вакансію в кінологічному центрі. Вирішила спробувати — й успішно! Конкурс був чималий: семеро-восьмеро претендентів на місце. Іспит із фізпідготовки дівчині допомогла скласти любов до спорту. «Раніше займалася боксом, легкою атлетикою, — розповідає співрозмовниця, — маю другий розряд з туристичного орієнтування».

  Спершу було шестимісячне навчання в центрі підготовки поліцейських, а з січня нинішнього року Світлана Іванова почала працювати в кінологічному центрі ГУНП в області. «Напарник» — німецька вівчарка Лада.

  Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських — єдиний, де здійснюється первинна професійна підготовка поліцейських-кінологів з усієї України. Протягом останніх двох років близько половини його випускників — саме дівчата.

  За словами начальника кінологічного центру ГУНП в області, підполковника поліції Дмитра Александрова, колеги-дівчата — дуже відповідальні, ініціативні, чітко виконують усі завдання.

Наталія Хоменко, zhytomyrschyna.zt.ua

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 12/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework