На Житомирщині готуються встановити оригінальний рекорд

  Олевчанам вже відомо, що на День міста 18 травня буде встановлено оригінальний рекорд України: 400 учнів та вчителів гімназії, шкіл № 2 і 3 (і дехто з батьків учнів) відтворять реконструкцію древлянського промислу. Автор ідеї – учениця Олевської гімназії Юлія Мосейчук.

   Зараз йде активна підготовка до дійства, а це насамперед пошиття 400 костюмів древлян. Мірки з кожного вже зняті, - розповідає uzh.life.

  Гроші на тканину дала міськрада. Закупили льон-габардин – 601,4 метра, перкаль – 212 метрів, шнур для поясів – 403 метри, мережива – 45,6 метра, нитки – 170 штук. Обійшлося все це у 69 583 гривні. Зазначимо, що це матеріали для пошиття близько 300 костюмів, бо в гімназії вже є 100 з попередніх років, і тканину для них, до речі, теж купляли за гроші міста.

  У другій школі костюми шиють вчителька Тетяна Дубровець та бібліотекар Олена Костюченко. У третій школі – вчителька Наталія Тимощук. Допомагають батьки, хто вміє шити. У гімназії учні готуютьcя до рекорду і до древлянського ярмарку під керівництвом учителів Тетяни Бухштаб, Оксани Сіренко та Наталії Коломієць.

Оксана Кулик

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework