×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Близько третини жителів області хворі на артеріальну гіпертензію

В області зареєстровано 339 069 хворих на артеріальну гіпертензію –  це близько 33% від усієї кількості населення. Усі хворі  перебувають у реєстрі, складеному згідно з вимогами втілення пілотного проекту з регулювання цін на гіпотензивні препарати для хворих на гіпертонію.

Кількість хворих, залучених до пілотного проекту, становить 179 029 осіб, у тому числі залучених уперше – 6 155.

Про це повідомляють у прес-центрі ДОЗ.

Кількість виписаних рецептів на часткове відшкодування вартості лікарських засобів, задіяних у пілотному проекті  в 2014 році  –  179 049.

Загальна кількість відпущених аптеками рецептів у  2014 році  становить 92 620 (62 %). Виділені кошти на 2014 рік по області - 3 551 538 грн. До реалізації пілотного проекту в області задіяно  396 аптек.

Для ефективного використання коштів, що виділялись для реалізації проекту в області (тобто, між районами пропорційно до кількості їх населення та кількості хворих на гіпертонічну хворобу), був розроблений помісячний план їх використання. Цьому питанню велику увагу приділяв департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, особисто директор департаменту Олександр Торбас та його заступник Валентина Грищук: на селекторних, апаратних нарадах, засіданнях колегій департаменту охорони здоров’я кращі райони ділились своїми напрацюваннями. Натомість, лікарів зобов’язали не лише виписувати рецепти, а й відслідковувати, щоб кожен пацієнт прийшов до аптеки з виписаним рецептом для отримання препаратів.

Найкраще спрацювали по пілотному проекту в 2014 році наступні райони: Народицький, Ємільчинський, Черняхівський, Овруцький, Романівський, Житомирський, Новоград-Волинський, Любарський.

У результаті впровадження пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в 2013-2014 роках в Житомирській області, як і в цілому по Україні, значним чином збільшилась частка залучених до лікування   хворих на артеріальну гіпертензію  - 74 % від загального реєстру хворих на гіпертонічну хворобу, які з'явились до лікарів та отримали пільговий рецепт  на антигіпертензивні препарати. Зниження кількості викликів екстреної та невідкладної медичної допомоги з приводу гіпертензивних криз за 2014 рік, у порівнянні з 2013 роком, склав 9 %.

У нашій області показник захворюваності на мозкові інсульти з гіпертонічною хворобою на  37 % нижчий середнього показника по Україні.

n 0601152318

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework