«Сліди Бога» чи вітряк, який майстрували чорти: на Житомирщині є одне із наймістичніших чудес світу

  Камінне село недалеко від села Рудня-Замисловицька в Житомирській області вважають одним із наймістичніших чудес світу – тільки природа або вищі сили могли створити такий феномен.

   Про це повідомляє za.in.ua.

  Просто посеред лісу загубилися безладно розкидані замшілі камені, різні за габаритами та мають химерні форми. Вони чимось схожі на звичайні хатки і утворюють цілу вуличку – тому їх і назвали Камінним селом.

  Найчастіше оперують двома гіпотезами виникнення цього урочища. Згідно з однією, 20 тисяч років тому валуни були принесені льодовиком, що малоймовірно, оскільки будь-які власне льодовикові відклади та форми рельєфу відсутні в околицях, а сам заказник знаходиться за межами ймовірного поширення Дніпровського заледеніння.

  За іншою гіпотезою вони являють собою залишки підніжжя древніх повністю зниклих гір, оголені льодовиком від ґрунтових нашарувань, що теж малоймовірно.

  Однак, місцевим жителям більш близькі легенди, які розповідають про загадкові утворення. Так, подейкують, що на тому місці у давні часи було багате поселення. Одного разу сюди явився Господь у тілі подорожнього і попросив їжі. Селяни кинули йому скоринку хліба. Господь розсердився і перетворив все і всіх навколо у камені. Інший переказ оповідає, що на тому місці уночі майстрували вітряк чорти, однак, не встиг до світанку. Вітряк скам`янів і розсипався.

  Найбільше приїжджих інтригують «сліди Бога» на деяких брилах: на них є вм`ятини, що обрисами нагадують людську ступню. Вода, що наповнює сліди, круглий рік залишається теплою.

  Легенда розповідає про битву, що відбувалася на цьому місці між Богом і темними силами. Після довгої битви Сатана був переможений, на камінні залишилися глибокі подряпини від його пазурів. Бог же, повертаючись на небо, ступив кілька кроків по каменю і залишив відбитки.

  Багато каменів дійсно обрисами нагадують сільські будинки, тут є свій «майдан» зі «школою», і навіть «церква». Найчастіше туристи відвідують камінь зі «слідами Бога», до нього спеціально приставлена драбина. За повір’ям, «слід» цей дає паломникам здоров’я і здійснення бажань.

2

3

4Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Вторник, 20/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework