×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Обсяг обласного бюджету зараз становить 3 млрд. 346 млн. грн.

Під час спілкування із журналістами перед початком спільного засідання постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів та з гуманітарних питань, що відбулося 13 січня, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко розповіла про основні бюджетні показники на 2015 рік.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Обсяг обласного бюджету зараз становить 3 млрд. 346 млн. грн. Така сума в нас по доходах і така ж по видатках. Варто наголосити на тому, що по доходах, у порівнянні з минулим роком, ми будемо втрачати надходження у розмірі 154 млн. грн., з яких 141 млн. грн. – це втрата доходів по податку на доходи фізичних осіб. Окрім цього, інша значна сума, 22 млн. грн., це рентна плата за користування надрами», - зазначила Ганна Ємченко.

Директор департаменту фінансів звернула увагу, що незважаючи на те, що доходів надійде більше, держава надала базову дотацію та три види субвенцій, які можна використати на видатки. Зокрема, це освітня і медична субвенція, а також субвенція на підготовку робітничих кадрів (повне утримання професійно-технічної освіти, тобто 27 таких училищ).

За словами Ганни Ємченко, фінансових ресурсів на утримання бюджетних установ буде достатньо. В першу чергу мова йде про забезпечення видатками для виплати заробітної плати працівникам. Посадовець повідомила, що у 2015 році з обласного бюджету буде фінансуватися 184 установи, в яких працює 20 тис. осіб, а не 147 закладів, як було раніше. Директор департаменту фінансів запевнила, що всі працівники бюджетної сфери будуть отримувати зарплату на рівні минулого року та навіть вищу.

Якщо держава підніме вартість енергоносіїв, то в області ці питання вирішуватимуться за рахунок залишку коштів. Щодо захищених статей, а саме медикаментів і продуктів харчування, до касових видатків минулого року вони також збільшені на 30%. На стадії формування бюджету не передбачено коштів на капітальні видатки, а це капітальні та навіть поточні ремонти. Але всі установи, що фінансуються з обласного бюджету, перебувають в нормальному стані.

n 1301152421

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework