×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомиряни платитимуть 24 гривні 36 копійок за кожен лишній квадратний метр

13 січня під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка відбулася селекторна нарада з питань реалізації Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" та змін до Податкового кодексу України.

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський, керівники відповідних структурних підрозділів.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, під час селекторної наради були озвучені питання, над якими працюватиме Мінагрополітики щодо реалізації Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік". Це, зокрема, координація діяльності та фінансування державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, координація діяльності вищих навчальних закладів, що знаходяться у підпорядкуванні Мінагрополітики, тощо.

Департаментам агропромислового розвитку облдержадміністрацій, йшлося на нараді, необхідно організувати роз’яснювальну роботу для бізнесу стосовно дії податкових новацій з 1 січня 2015 року, а також надати до 15 січня свої пропозиції щодо внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік".

Під час наради також обговорювалися зміни до Податкового кодексу України. Зокрема, йшлося про податок на нерухоме майно. Так, об’єктом оподаткування є житлова і нежитлова нерухомість. База оподаткування об’єкта, що перебуває у власності фізичних осіб, зменшується для квартир на 60 кв. м, для житлового будинку – на 120 кв. м, для різних типів об’єктів житлової нерухомості – на 180 кв. м. Ставки податку для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради в розмірі, що не перевищує 2% мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр. У грошовому вимірі це складає 24 гривні 36 копійок за 1 кв. м у рік. Механізм оподаткування уточнюється, про що додатково буде повідомлено.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський доповів, що в області ведеться активна робота по розгляду і формуванню обласного бюджету. Розпочато засідання профільних комісій, зокрема вже працює комісія обласної ради з питань агропромислового розвитку. Микола Дідківський зауважив також, що за результатами минулого року до державного бюджету було повернуто майже 400 тис. грн. Це кошти, які не були спрямовані у сільгосппідприємство Червоноармійського району, що займається утриманням корів м’ясного напрямку. Як виявилося, ці корови були реалізовані, тому господарство не отримало кошти.

Директор департаменту зазначив, що область, як і вся держава загалом, готується до комплексу весняно-польових робіт. План підготовки до посівної був затверджений керівництвом області у жовтні минулого року. Однак з огляду на фінансову ситуацію розрахунки, здійснені попередньо, а це майже 2 млрд. грн., доведеться міняти. Ти не менше, впевнений Микола Дідківський, поставлені завдання будуть виконані.

n 1301152423

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework