×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі евакуювали працівників ТРК «Глобал»: спецпідрозділи проводили масштабні навчання

Широкомасштабні тактико-навчальні заходи було проведено в рамках програми запобігання терористичним проявам на теренах області й направлені вони на відпрацювання дій представників усіх правоохоронних органів,

рятувальних і екстрених служб у разі виявлення загрози для житомирян.

Спеціальні навчання розпочалися о 10.34 17 лютого із надходження на спецлінію «101» повідомлення про закладення вибухівки у приміщенні найбільшого у м. Житомирі торгівельно-розважального комплексу «Глобал».

Про це повідомляють у СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Тож, на тривожне сповіщення миттєво зреагували працівники обласних підрозділів УМВС, УСБУ, УГСЧС, а також відповідальних екстрених служб. На місце події вже за кілька хвилин прибули слідчо-оперативні групи УМВС та Житомирського міськвідділу міліції, а також представники відповідних структур і медики.

Кожен з представників тієї чи іншої служби знав і чітко виконував першочергові завдання задля убезпечення громадян і автотранспорту, які на цей час перебували усередині потенційно небезпечного об’єкту і неподалік нього. Серед ужитих заходів – оточення навколишньої території закладу і термінова евакуація його працівників та відвідувачів. Водночас на прилеглих до комплексу вулицях працівники ДАІ координували рух транспорту: по вул. Київській було заборонено зупинку громадського транспорту та організовано безперервний рух, а по вул. Котовського взагалі його обмежено.

Термінова евакуація була проведена упродовж 20 хвилин і перекрито усі входи до ТРЦ та в’їзди на його територію. Після першочергових заходів до приміщення увійшли експерти-вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС задля проведення ретельного обстеження.

Втім, як і було заплановано сценарієм, об 11.11 год., до завершення обстежувальних заходів, пролунав умовний вибух і під «завалами», які утворилися через нього, опинилися люди. До справи з ліквідації наслідків вибуху взялися бригади працівників УДСНС, які погасили вогнище та вживали заходів щодо звільнення постраждалих з-під «завалів» приміщення. З останніми працювали медики, які також відточували майстерність в організації рятувальної діяльності в екстремальних умовах.

У цей же час обговорення надзвичайної ситуації та визначення організації подальших дій тривало в оперативному штабі під головуванням губернатора Житомирської області Сергія Мошківського та керівників силових і правоохоронних структур та зацікавлених служб органів виконавчої влади.

Тож навчання стосувалося усіх учасників проведення превентивних заходів із попередження тероризму на Житомирщині та відбувалося із залученням максимальної кількості працівників відповідних структур і техніки.

– Торгівельно-розважальний комплекс «Глобал» для тактико-спеціальних навчань нами було обрано невипадково, адже у цьому закладі щодня буває до кілька десятків тисяч людей, тож він об’єктом потенційного ризику. Відтак, важливо відпрацювати усі моменти задля злагодженості дій як силовиків, так і рятувальників у разі виникнення загрози безпеці наших громадян, - прокоментував голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Мошківський, підводячи підсумки навчань.

Керівник УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков відзначив, що змодельована ситуація була максимально наближена до реальної, аби відпрацювання дій було не стільки показовим, скільки усвідомленим кожним учасником. До навчань залучались  працівники Житомирського міськвідділу міліції та УМВС, зведений загін правоохоронців, які готуються до відбуття у зону АТО, підрозділи УДАІ, УДСО, Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру та бійців Національної гвардії.

Загалом же результати тренувань визнано задовільними, а подальший детальний аналіз дій усіх служб допоможе удосконалити практику оперативної взаємодії та можливі її напрями вдосконалення.

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

n 1702153029

Последнее изменение Среда, 18/02/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework